Predizborna kampanja

(KURIR TV) JANKOVIĆ SE DRUŽIO S BEOGRADSKIM PENZIONERIMA Naš narod nije ni lenj, ni nesposoban...

Politika -

Saša Janković, kandidat za predsednika države, razgovarao je danas sa penzionerima, kojima je poručio da će im, ukoliko pobedi na izborima, vratiti dostojanstvo!

On je kazao da društvo nema pravo da okreće glavu od problema sa kojima se suočavaju najstrariji sugrađani, te posebno istakao da nije u redu što su im penzije svojevremeno smanjene, jer su ih oni pošteno zaradili.

- Naše dostojanstvo je ugroženo time što nam s najvišeg mesta u državi pričaju da smo nesposobni, lenji, neobrazovani, da treba da menjamo sebe. Ništa od toga nije tačno, ništa nam ne fali... Već dugo naše vlasti, ali ne smo ova poslednja, izvlačile su ono najgore u ljudima, a potiskivale najbolje. Prema tome, država je ta koja treba da se menja, a ne mi - naveo je Janković.

Dodao je da predsednik države ne može i ne treba da zapošljava, leči, hapsi kriminalce...

- Predsednik treba da bude oslonac institucijama i kvalitetnim ljudima unutar tih institucija, kojih, i pored negativne selekcije, ima - istakao je Janković.

Takođe, u razgovoru sa penzionerima je istakao da ne bi bilo dobro privatizovati prirodne resurse, da strani incvestitori ne treba da se favorizuju na štetu domaćih, a posebno je istakao da stručnjaci moraju da učestvuju u donošenju važnih i dugoročnih odluka za budućnost države.

Penzioneri su predložili da se okupe i krenu u proteste, na šta im je Janković poručio da će ih podržati, ali da ne može on da organizuje takve akcije.

Inače, među penzionerima na razgovoru sa Jankovićem bio je i Mile Delić, koji je nedavno vratio premijeru Aleksandru Vučiću državnu pomoć od 5.000 dinara.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track