SAŠA MIRKOVIĆ: Ne treba menjati narod, nego one koji ne veruju u njega!
Foto: Promo

Za bolju budućnost Srbije

SAŠA MIRKOVIĆ: Ne treba menjati narod, nego one koji ne veruju u njega!

Politika -
BEOGRAD - Saša Mirković u svom pismu javnosti naveo je da pokret Jaka Srbija namerava da ponudi građanima Program za spas Srbije, koji će imati samo pet tačaka.

Mirković kaže da je razlog tome "što se nećemo baviti davanjem lažnih obećanja nego rešavanjem nagomilanih ključnih problema sa kojima niko ne želi da se uhvati u koštac".

- S obzirom na to da je premijer Aleksandar Vučić na GO SNS-a izjavio da nije tu da pita za saglasnost nego da je sam rešio da raspiše izbore, moram da ga podsetim na veliku misao Abrahama Linkolna da „Nijedan čovek nije dovoljno dobar da bi vladao drugim čovekom bez njegove saglasnosti“.

Da bi se opredelio na izborima svaki građanin Srbije mora da zna za šta i za koga daje glas, jer ako je tačno da svaki narod zaslužuje vlast koju ima krajnje je vreme da i Srbi dobiju vlast koju zaslužuju.

Dosta nam je da nas nazivaju neradnicima, evo ja prvi na to nisam želeo da pristanem kao i svaki građanin Srbije koji zna da ceni sebe, svoj rad ali i ostale oko sebe. Prošlo je vreme omalovažavanja i pokušaja menjanja naroda jer ne treba narod menjati nego one koji ne veruju u njega.

Kako nam je Vladika Nikolaj govorio „Lako je nauciti životinju, lako je i prostaka nauciti, ali je teško naučiti onoga ko je nenaučen postao učitelj drugima“. Kao što sam rekao, dosta jednoumlju, a svi znamo da nam nikada dobro nije donelo, tako sada kažem dosta onima koji traže dalja žrtvovanja, jer naš narod nema više šta da žrtvuje.Ako ovako mala zemlja može da postigne svetske uspehe u timskim sportovima, došlo je vreme da se i u društveno-političkom smislu ponašamo kao tim, da učimo od sportista a ne da ih koristimo za sopstvenu promociju i politički marketing. Jer po rečima Nikole Pašića, najvećeg političara Srbije, koji je srećnom okolnošću takodje iz Zaječara, mi smo mali brod i da bi išli brže moramo se vezati za veliki brod, a takav početak mora da cimne, ali sam siguran da ta mala neprijatnost nije nikakva cena za sigurnu plovidbu u budućnost.

Shodno tome želimo da kažemo da će se pokret Jaka Srbija zalagati za strateško-poslovnu saradnju sa Sjedinjenim Američkim Državama, bez želje da preispitujemo prošlost, naša je misija budućnost Srbije, to ni u jednom smislu ne zatvara mogućnost saradnje sa svim prijateljima Srbije ali za promenu u dosadašnjoj istoriji, jasno i glasno definiše glavnog strateškog partnera. U ostalom nikada mi nije bila jasna tenzija oko Amerčkih baza u Srbiji, kada vec sedamnaest godina jedna postoji na teritoriji Srbije. U već klonuloj i posrnuloj Evropi na umoru, gde pojedine članice EU već zatvaraju granice, prevelika je žrtva ovog naroda zarad večitih poglavlja, koja još nijednom gradjaninu Srbije nisu donela boljitak u bilo kom pogledu. Vreme je da nadjemo novog strateškog partnera i jasnim koracima osiguramo tu bolju budućnost o kojoj besumučno svakodnevno slušamo, poput nekog rialitija, dok pred spavanje umesto ovaca narod broji poslednje pare detetu za užinu sutra.

Građani Srbije, u narednom periodu naslušaćete se obećanja, proročkih vizija i apela za konstantno žrtvovanje, a što se direktno odnosi na naš džep, kao da do sada taj ceh nismo platili svi, počev od penzionera, profesora, policajaca, doktora, vaspitača,vojnika, radnika, seljaka,... Ma dokle bre više ??? Jaka Srbija mora da obezbedi bolje uslove za sve strukture stanovništva, počev od gore navedenih, do svih onih koji poštenim radom za to treba da budu i pošteno plaćeni. Mi moramo i možemo da vratimo veru naroda u instituciju porodice. Srpske majke moraju da radjaju srpsku decu, a ne da nam deca uzimaju strane pasoše. Za vreme mog mandata kao Predsednika Skupštine grada Zaječara,predložio sam da se na osnovu obećanja iz izborne kampanje uvedu besplatni vrtići, što je bilo usvojeno.

Takvo stanje sa besplatnim vrtićima je održano sve do mog povlačenja, a isti ljudi koji su glasali i obećavali gradjanima besplatne vrtiće, pogazili su svoje obećanje i u zadnjim danima 2015., sa usvajanjem novog budžeta, opteretili gradjane sa ponovnim uvođenjem naknade za vrtiće. Mene bi bilo sramota! Naša deca u Srbiji trebaju da imaju besplatne vrtiće i školovanje. To je pravo svakog deteta, koje ne treba da zavisi od primanja roditelja. Majke, radjajte srpsku decu, jer će Jaka Srbija obezbediti za svako četvrto dete doživotno primanje majci u visini prosečne plate. Ovo nisu obećanja, ovo su koraci koji će nam obezbediti budućnost sa našom decom. Dijaspora može i mora da pomogne Srbiji, tako što će ostvareni kapital plasirati u Srbiju kroz razvoj malih i srednjih preduzeća, pod povoljnim uslovima, koje smo do sada davali raznim stranim tajkunima, političkim podobnicima itd... Svake godine jedan grad od 35.000 stanovnika napusti Srbiju. Ovo čedomorstvo i lagano ubijanje Srbije i svega sto je srpsko, mora da prestane. Mi vise prava na gresku nemamo, Jer su nam svako pravo na gresku potrosili prethodnici, naveo je Mirković u svom pismu javnosti.

( Moja TV)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track