SASTANAK U PALATI SRBIJA: Vučić i Cipras o saradnji dveju zemalja
Foto: Tanjug/Tanja Valič

Grčki premijer u dvodnevnoj poseti Beogradu

SASTANAK U PALATI SRBIJA: Vučić i Cipras o saradnji dveju zemalja

Politika -

Predsednik grčke vlade Aleksis Cipras počeo je danas dvodnevnu posetu Srbiji susretom s predsednikom vlade Aleksandrom Vučićem sa kojim će kasnije popodne učestvovati i na poslovnom forumu Grčke i Srbije.

Sastanak Cipras-Vučić počeo je oko 10.30 u Palati Srbija ispred koje je, pre toga, grčkom premijeru priredjen svečani doček.

Foto: Tanjug/Tanja Valič
Foto: Tanjug/Tanja Valič

Dvojica premijera razgovaraće, kako je predvidjeno, oko pola sata a potom će sastanak nastaviti zajedno sa članovima dve delegacije. Posle tih sastanaka, Cipras i Vučić održaće zajedničku konferenciju za novinare.

Kurir TV: Ko je Aleksis Cipras?

SVEČANOST ISPRED PALATE SRBIJA: Grčki premijer Cipras dočekan GARDOM, pa se poklonio SRPSKOJ ZASTAVI

Grčki premijer popodne će razgovarati sa predsednikom Srbije Tomislavom Nikolićem i šefom diplomatije Ivicom Dačićem. Zajedno s Vučičem Cipras će u hotelu "Metropol" prisustvovati Biznis forumu koji organizuje Privredna komora Srbije i na kojem će, kako se očekuje, učestvovati više od 70 firmi iz Grčke.

Foto: Tanjug/Tanja Valič
Foto: Tanjug/Tanja Valič

Za sutra je predvidjen sastanak sa predsednicom Skupštine Srbije Majom Gojković i polaganje venca na spomenik grčkom pesniku i revolucionaru Rigi od Fere.

DOMAĆINSKI DOČEK NA BEOGRADSKOM AERODROMU: Cipras stigao u Srbiju, pa se poslužio POGAČOM i SOLJU

Uoči dolaska u Beograd Cipras je izrazio očekivanje da će njegova poseta, pored intenzivnog političkog dijaloga, doneti i novi podsticaj za jačanje privredne saradnje za šta, kako je ocenio, ima još dosta prostora.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track