ŠEŠELJ VRBUJE SOCIJALISTU: Mrkonjiću, dođi mi na listu
Foto: Zorana Jeftić

Lider SRS zove

ŠEŠELJ VRBUJE SOCIJALISTU: Mrkonjiću, dođi mi na listu

Politika -
Predsednik radikala preko Tvitera ponudio Mrkonjiću da bude kandidat za poslanika

BEOGRAD - Lider radikala Vojislav Šešelj uputio je javni poziv počasnom predsedniku socijalista Milutinu Mrkonjiću da mu se pridruži na izbornoj listi koju predvodi.

On poručio da bi na svojoj izbornoj listi voleo da vidi Mrkonjića, koga, kako kaže, namerava da spase od njegovog stranačkog šefa Ivice Dačića.

- Zašto Milutin Mrkonjić trpi bes i izdaju Ivice Dačića? Mrko, dođi na radikalsku listu. Mi vodimo onu politiku zbog koje je Sloba ubijen u Hagu - napisao je Šešelj na svom Tviter nalogu.Mrkonjić, međutim, nije nimalo zainteresovan za ponudu, iako kaže da mu gode komplimenti i poštovanje koje mu ukazuje dugogodišnji prijatelj.- Poštujem doktora Šešelja i znam ga jako dugo, ali nas dvojica pripadamo dvema različitim političkim opcijama. Liste me nikad nisu interesovale. Moja partija je SPS i želim joj da osvoji od 20 do 25 odsto na izborima, a Šešelj neka dogura od 10 do 15 odsto. Može on to - poručio je Mrkonjić za Kurir.Vojislav Šešelj je prošle godine povodom godišnjice Miloševićeve smrti bio na njegovom grobu u Požarevcu, i tada je rekao da je Milošević heroj i treba da bude u Aleji velikana.Lider radikala je istakao da se sa Slobodanom Miloševićem nije slagao jer su bili na različitim stranama, ali da su se u Hagu sprijateljili jer su se i tamo, zajedno, kako je rekao, borili za Srbiju.(I. K.)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track