SKANDAL: Robijaš iz SNS pregovarao s Kinezima o investicijama!

Petar Panić Pana sklapao posao sa delegacijom iz Kine

SKANDAL: Robijaš iz SNS pregovarao s Kinezima o investicijama!

Politika -
Čovek koji je zbog prebijanja osuđivan na zatvorsku kaznu bez problema ulazi u zgradu Vlade i sedi sa stranim zvaničnicima

BEOGRAD - Petar Panić, zvani Pana, bivši robijaš i nekadašnji telohranitelj Vojislava Šešelja, danas blizak vladajućim naprednjacima, postavio je na svoj Fejsbuk profil fotografije iz Skupštine grada na kojima u društvu gradskog menadžera Gorana Vesića, po svemu sudeći, pregovara s privrednicima iz Kine!Panić, inače neretko na svoj profil postavlja slike i sa premijerom Aleksandrom Vučićem, ali i predsednikom Srbije Tomislavom Nikolićem, kao i aktuelnim ministrom policije Nebojšom Stefanovićem. Ispod fotografije koju je objavio 2. jula 2015. godine sa trojicom pomenutih političara Panić je napisao „20 godina čuvao i sačuvao“.Na fotografiji koju je 31. marta 2015. postavio na svoj profil ovaj osuđivani batinaš sedi u društvu Borka Milosavljevića, pomoćnika Siniše Malog, i Gorana Vesića s jedne, dok je s druge strane stola delegacija iz Kine, koja je tada boravila u Beogradu.

Nerazdvojni... Često u društvu premijera / Voli policiju... Petar Panić s Nebojšom Stefanovićem
Nerazdvojni... Često u društvu premijera / Voli policiju... Petar Panić s Nebojšom Stefanovićem

Gost u svim institucijamaČuveni Pana se ovom prilikom pohvalio Fejsbuk prijateljima, rekavši da se nalazi u Starom dvoru sa, kako je naglasio, „Chine Hope Energy“, verovatno aludijarući na poznatu kinesku investicionu kompaniju iz Hongkonga - „Good Hope Energy“.Posebno je zanimljivo da je pomenuti robijaš fotografije izbrisao pet minuta nakon što je redakcija gradskom menadžeru Goranu Vesiću uputila pitanje u kom svojstvu je Panić bio s njim na pomenutom događaju.- Pošaljite sliku, pa ćemo videti - poručili su iz PR službe Gorana Vesića. Sliku smo poslali, ali odgovor nije stigao.Ni Panić nije bio rečitiji.

- Ne dajem izjave za Kurir - kratko je poručio, ne saslušavši pitanje.

Da ovo nije jedina državna institucija koju pomenuti robijaš posećuje, svedoče i njegove fotografije koje je 16. i 27. januara 2015. godine okačio na svoj profil, gde je evidentno da se nalazi u Nemanjinoj 11, zgradi Vlade, u prostoriji za pres konferencije. Nešto kasnije, tačnije 31. marta 2015. godine, nekadašnji telohranitelj Vojislava Šešelja postavlja gorepomenutu fotografiju iz Skupštine grada sa najvišim gradskim funkcionerima.Politički analitičar Branko Radun pita u kom svojstvu je Panić bio s kineskom delegacijom.- Za zemlje koje su u tranziciji je negde normalno da ljudi koji su osuđivani budu bliski vlasti. Potrebno je postaviti pitanje gradskom menadžeru Vesiću u kom svojstvu je Panić bio u Skupštini grada, da li je su ga pozvali privrednici ili ima neku funkciju. To su pitanja na koja bi Grad Beograd zvanično trebalo da odgovori - kaze Radun.Fotografije, dodaje, mogu da znače mnogo, ali isto tako i jedno veliko ništa.Kriminal i politika- Neretko je ljudima u praksi da se fotografišu sa političarima ili javnim ličnostima kako bi eventualno ispali nešto bitniji u očima drugih. Ne bih isključio mogućnost da on nema nikakve veze sa Vladom, već je iskoristio neku od prilika da napravi, modernim jezikom rečeno, selfi i pohvali se vezom sa „vrhom“. Opet, s druge strane, moj utisak je da od ovog čoveka svi traže neku vrstu zaštite - smatra Radun.Iz Vlade i Skupštine grada u toku jučerašnjeg dana nisu imali komentar na pitanje u kom svojstvu Panić boravi u državnim institucijama. Gradski menadžer Goran Vesić nije odgovarao ni na pozive ni na poruke.

Čuven po kori od bananeROBIJAO ZBOG PREBIJANJA ADVOKATA BAROVIĆAPosle čuvenog televizijskog duela sa Šešeljem 16. jula 1997. godine, Panić je pretukao advokata Nikolu Barovića. Šešelj je pravio šale o kori od banane na koju se Barović okliznuo, pao i slomio nekoliko rebara i nosnu kost na tri mesta. Sedam godina kasnije, tačnije 26. marta 2007. godine, Panić je osuđen na osam meseci zatvora.

Grad BeogradMALI I GRADSKA UPRAVA SE UĆUTALIGradska sekretarka za privredu Tijana Maljković nije želela da komentariše sastanak kineskih privrednika na kom je bio Panić. Nakon što je saslušala pitanje, kratko je poručila da nema komentar. Gradonačelnik Beograda Siniša Mali nije odgovarao pozive niti na SMS poruke.

Prebili gaSTAKLENO OKO IZ ZATVORAPanić je zbog incidenta sa advokatom Barovićem uhapšen na beogradskom aerodromu, gde je trebalo da se ukrca na avion za Crnu Goru početkom 2007. Kaznu je služio u Padinskoj skeli, gde je početkom maja 2008. u tuči teško povređen, kada je ostao bez jednog oka. Danas je prepoznatljiv po jednom staklenom oku.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track