SKANDAL U VLADI SRBIJE: Vanja Udovičić optužen za zlostavljanje!
Foto: Marina Lopičić

Ministar sporta uteruje strah kolegama

SKANDAL U VLADI SRBIJE: Vanja Udovičić optužen za zlostavljanje!

Politika -
Nekoliko zaposlenih u Ministarstvu sporta i omladine podnelo Višem sudu prijavu za mobing protiv ministra zbog zastrašivanja

BEOGRAD - Protiv ministra Vanje Udovičića i Ministarstva omladine i sporta podneta je prijava zbog zlostavljanja na poslu, otkriva Kurir.Prijava za mobing podneta je Višem sudu u Beogradu 28. maja, a nekolicina zaposlenih u Ministarstvu sporta odlučila se na ovakav potez zato što više nisu mogli da trpe bahato ponašanje Udovičića.Nepodnošljiv- Udovičićevo ponašanje je nepodnošljivo. On viče na zaposlene, zastrašuje ih i šikanira, a posebno se nekorektno odnosi prema ženama, koje često zbog svega dovodi i do suza. Svaki kolegijum je nova tortura. Tokom tih sastanaka o sebi govori u drugom licu, pa tako često zna da kaže: „Tišina kad ministar govori“ - priča izvor Kurira blizak tužilaštvu.Prema rečima našeg sagovornika, proslavljeni vaterpolista redovno prati i šta njegovi saradnici pišu na svojim profilima na društvenim mrežama, a onima čije mu se pisanje ne svidi preti disciplinskim postupkom.- Redovno gleda statuse zaposlenih na Fejsbuku i uporno traži neke koji bi se mogli protumačiti dvosmisleno. Koliko je to daleko otišlo, govori i činjenica da zbog komentarisanja na Fejsbuku drži sastanke, a čak se ne ustručava ni da zapreti disciplinskim postupkom zbog pisanja na toj društvenoj mreži - kaže naš sagovornik.Šikaniranje na poslu i konstantan rad pod stresom odrazili su se i na zdravstveno stanje mnogih.- Jedna zaposlena, inače jedna od najstručnijih kadrova koja u ministarstvu radi duže od šest godina, završila je na višemesečnom bolovanju. Sada ima kardiološke probleme, kao i probleme sa živcima, a sve je izazvano nepodnošljivim ponašanjem ministra sporta i omladine prema njoj - završava sagovornik Kurira.Prvi put čujemoMinistar nije odgovarao na SMS, dok u ministarstvu kažu da su iznenađeni našim pitanjem o ovom slučaju.- Prvi put čujemo za tako nešto. Nikakva prijava za mobing, zlostavljanje na radu, kao ni bilo šta slično nije stiglo u Ministarstvo omladine i sporta, niti za to postoji i najmanji razlog - kažu u ovoj instituciji.

Nije vicTERA DECU DA MU SE OBRAĆAJU SA MINISTREUdovičić se na neobičan način ophodi i prema klincima koji tokom njegovih poseta brojnim mestima širom Srbije žele da se fotografišu s njim, priča izvor Kurira.- Kad mu priđu i zamole za fotografisanje, ministar deci doslovno odgovori: „Kako se kaže: Dobar dan, ministre, da li možete da se slikate s nama?“ Hajde, ponovite to, pa ćemo da se fotografišemo - navodi naš sagovornik.

Ko je UdovičićZavršio je Fakultet organizacionih naukaIgrao je u klubovima Partizan, Jadran, Posilipo, Pro Reko, Mladost, RadničkiVaži za jednog od najboljih vaterpolista svetaZa vaterpolo reprezentaciju Srbije odigrao je 284 utakmice i postigao 330 golovaS reprezentacijom je osvojio brojne bronzane, srebrne i zlatne medalje

KURIR KUVAR: Sladoled omiljeno letnje osveženje Novi KUVAR – FINO, A JEFTINO, zbirka isprobanih recepta i saveta vrhunskih kulinara na kioscima je uz Kurir i ovog četvrtka.

Nedeljni jelovnik za ovu sedmicu sastavio je šef kuhinje restorana Redakcija i uz jela koja vas za četvoročlanu porodicu neće koštati više od dinara 490 dinara, napravite i desert od jagoda.

Za kuvare-početnike spremili smo četiri krema kojima možete filovati kolače i torte, a voditelj TV Pink, Nemanja Velikić, sa čitaocima je podelio svoje recepte za kanelone i lava kolač.

Pokušali smo i da rešimo dilemu koja muči svaku mamu - da li su bolje industrijske ili domaće kašice, a ako volite gurmanske manifestacije predlažemo da posetite Pasuljijadu u Temerinu...

I ovom broju proverite da li ste možda baš vi osvojili 1.000 dinara za recept najukusnijeg jela ili saznajte kako da dobijete vredan poklon.

Ne propustite Kuvar Fino, a jeftino - svakog četvrtka u Kuriru!

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja