SLOŽNI U PROTESTU: Novosadski i beogradski studenti usaglasili listu zahteva
Foto: Marina Cvetković

Predloženo prihvaćeno

SLOŽNI U PROTESTU: Novosadski i beogradski studenti usaglasili listu zahteva

Politika -

BEOGRAD - Studenti Univerziteta u Novom Sadu i studenti Beogradskog univerziteta, koji protestuju u okviru serije protesta pod nazivom "Protesti protiv diktature", usaglasili su svoje zahteve.

(Novosadski studenti formirali su predlog zahteva koji su prihvatili i studenti iz Beograda. Studenti predlažu da protesti traju do smene članova RIK, "zbog nepoštovanja odluka Ustavnog suda", zatim razrešenje Maje Gojković, "zbog blokade rada Narodne skupštine".

Oni predlažu i zahtev za smenu direktora RTS i urednika Informativnog programa RTS, "zbog režimskog izveštavanja i neravnomerne zastupljenosti kandidata", kao i smenu članova REM, zbog nereagovanja na više stotina prekršaja i prijava.

Tom spisku, studenti Beogradskog univerziteta dodali su još jedan zahtev - traže reviziju tj sređivanje birčkog spiska u cilju utvrđivanja tačnog broja birača i nakon toga uvođenje elektronskog glasanja uz jasnu zaštitu od manipulacije.

Studenti su naveli da će ukoliko se ne ispune zahtevi tražiti vanredne parlamentarne izbore i da će protesti trajati do ispunjena zahteva.

Mladi su se okupili na protestima i u Nišu, Zrenjaninu, Novom Pazaru, Kragujevcu, Subotici, Kraljevu, Boru, Leskovcu, Vranju, Čačku...

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

Protesti zakazani i za danas: Evo kako je to izgledalo juče!

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track