ŠOJGU PREDLOŽIO VUČIĆU: Vojne vežbe vojske Srbije i Rusije svake godine
Foto: Vlada Srbije

Poseda Moskvi

ŠOJGU PREDLOŽIO VUČIĆU: Vojne vežbe vojske Srbije i Rusije svake godine

Politika -

MOSKVA - Ruski ministar odbrane Sergej Šojgu predložio je danas na sastanku sa premijerom Srbije Aleksandrom Vučićem da se letačko-taktičke vežbe "Bars" (Bratstvo pilota Rusije i Srbije), održane u oktobru u Srbiji, održavaju svake godine.“

U oktobru su u Srbiji uspešno izvedene zajedničke vežbe "Bars-2016". Dobar naziv vežbi, treba da učinimo da te vežbe budu održavane svake godine”, rekao je Šojgu Vučiću, preneo je Tas s.

PREMIJER SRBIJE U POSETI MOSKVI: Vučić razgovarao sa Šojguom o kupovini migova

On je ocenio i kao korisne zajedničke trilateralne taktičke vežbe “Slovensko bratstvo”, u kojima je uz Rusiju i Srbiju učestvovala i Belorusija.“Dobro se odvijaju zajedničke vojne vežbe i planiramo da razvijamo tu praksu. Uskoro ćemo razmeniti predviđene planove za 2017. godinu. Naravno, ne možemo da ne pomenemo učešće srpskog tima na Međunarodnim vojnim igrama 2016. gde ste pokazali dobre rezultate”, dodao je Šojgu.

(FOTO) ONI ĆE ČUVATI SRPSKO NEBO: Vučić obišao vojni poligon u Moskvi

Ruski ministar je pozvao predstavnike Srbije da učestvuju na međunarodnom vojno-tehničkom forumu “Armija-2017” i na Međunarodnim vojnim igrama 2017., a ministru odbrane Srbije Zoranu Đorđeviću je uručio poziv za učešće u radu VI Moskovske konferencije o međunarodnoj bezbednosti u aprilu naredne godine.

Šojgu je još dodao da je Rusija spremna za intenzivniju vojnu saradnju sa Srbijom u oblasti vojnog obrazovanja.

Foto: Vlada Srbije

BONUS VIDEO: Evo šta ćemo sve nabaviti od Rusa

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track