SPREMAN ZA PREDSEDNIČKE IZBORE: Šešelj otkrio strategiju svoje predizborne kampanje!
Foto: Promo

Počelo prikupljanje potpisa za kandidaturu

SPREMAN ZA PREDSEDNIČKE IZBORE: Šešelj otkrio strategiju svoje predizborne kampanje!

Politika -

BEOGRAD - Predsednik Srpske radikalne stranke prof. dr Vojislav Šešelj izjavio je danas da je akcija prikupljanja potpisa za njegovu predsedničku kandidaturu krenula veoma uspešno u svim opštinama gde nije bilo komplikacija sa angažovanjem notara.

On je istakao da u mnogim opštinama nije bilo moguće zakazati overe kod notara pre utorka ili srede, ali da je uveren da će srpski radikali već do ponedeljka uspeti da sakupe dovoljan broj potpisa. Lider radikala izneo je podatak da je u toku jučerašnjeg poslepodneva sakupljeno oko 2400 potpisa, od čega 500 u Beogradu.

Šešelj je najavio da se strategija njegove predizborne kampanje može podeliti na dva dela. U prvom krugu cilj mu je da, pored stalnog političkog sukobljavanja sa Vučićem, eliminiše dva glavna suparnika za ulazak u drugi krug – Vuka Jeremića i Sašu Jankovića. On je naveo da svi kandidati za predsednika moraju biti moralno i politički besprekorni i pozvao svoje protivkandidate da iznesu u javnost sve što imaju protiv njega, naročito ukoliko poseduju neka dokumenta koja ga kompromituju. Šešelj je najavio da u tom smislu neće štedeti svoje protivnike i da će javno plasirati sve dokaze o njihovim nezakonitim radnjama koje uspe da pribavi. On je objasnio da je u predizbornoj kampanji najvažnije da se govori istina koju je moguće dokazati i da se ne izmišlja, kao što to rade predstavnici Dveri, saopšteno je iz pres službe SRS.

Što se tiče strategije u drugom krugu, Šešelj je najavio da će tražiti podršku i glas svih onih koji su protiv Aleksandra Vučića. On je objasnio da mnogo toga zavisi od ishoda televizijskog duela na državnoj televiziji i da takav duel mora biti održan. Predsednik Srpske radikalne stranke izneo je čvrsto uverenje da će u direktnom televizijskom duelu ubedljivo pobediti lidera naprednjaka.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja