SRAMOTA: Dileru mesto u zatvoru, ne u Vladi!
Foto: Dado Đilas

Javnost šokirana povratkom preprodavca droge

SRAMOTA: Dileru mesto u zatvoru, ne u Vladi!

Politika -
I vlast i opozicija poručuju da savetniku u Ministarstvu energetike, hapšenom zbog proizvodnje narkotika, nije smeo da bude dozvoljen povratak na posao

BEOGRAD - Njemu mesto nije u Vladi, već u zatvoru! Ovako su političari i iz vlasti i opozicije reagovali na vest da je Milan Budimir, bivši portparol nekadašnjeg ministra energetike Petra Škundrića, vraćen na mesto savetnika u Ministarstvo energetike uprkos tome što je uhapšen zbog sumnje da je organizovao uzgajanje i dilovanje droge!Budimir je na posao u Nemanjinoj 11 vraćen na osnovu preporuke Ministarstva državne uprave, koje vodi Kori Udovički. On je, podsetimo, prošle godine uhapšen s još trojicom saučesnika, a prema podignutoj optužnici, sumnja se da je rukovodio četvoročlanom grupom koja je proizvodila kanabis.Makar suspenzijaPotpredsednik Vlade i lider SDPS Rasim Ljajić kaže da ne zna ništa o slučaju Milana Budimira, ali da nikome ko je počinio neko krivično delo nije mesto u Vladi.- Ma i za manje krivično delo nije im tu mesto, a kamoli za dilovanje droge! Tome ko je dilovao drogu nije mesto ni na slobodi, a kamoli u Vladi - naglasio je Ljajić.Igor Mirović, potpredsednik SNS, kaže da je to nedopustivo.- Neophodno je pronaći mehanizam za suspenziju. Nedopustivo je da je radno aktivan. On ne sme biti radno aktivan u ministarstvu - rekao je Mirović.Slično tvrdi i lider DS Bojan Pajtić.- Veoma sam kritičan prema Vladi Srbije, jer u njoj dominiraju nestručni i nesposobni kadrovi, ali nisam verovao da je i tako nešto moguće. Takvom čoveku nije mesto u Vladi, nikako - rekao je Pajtić.Ozbiljna optužnicaNišta dobro o Budimirom povratku u Nemanjinu 11 ne misli ni Aleksandar Senić, zamenik šefa poslaničkog kluba SDS.- Licu koje je bilo u zatvoru i ima ozbiljnu optužnicu da se bavilo dilovanjem droge svakako nije mesto u ministarstvu dok se ne okonča postupak - kaže Senić.

Vratila ga na posao... Kori Udovički
Vratila ga na posao... Kori Udovički

Dušan JanjićSPROVESTI KONTROLU PO MINISTARSTVIMADušan Janjić, politički analitičar, kaže da je neophodno obaviti proveru svih zaposlenih u državnim institucijama.- Neophodno je da se za bilo koju poziciju u javnom sektoru uvedu dve vrste provere - bezbednosna i zdravstvena - kaže Janjić.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja