SRBIJA U NEDELJU GLASA: Izbore prati 1.955 domaćih i 126 stranih posmatrača
Foto: Marina Lopičić

Predsednički izbori 2. aprila

SRBIJA U NEDELJU GLASA: Izbore prati 1.955 domaćih i 126 stranih posmatrača

Politika -

BEOGRAD - Sprovođenje izbora za predsednika Srbije pratiće ukupno 1.955 domaćih posmatrača iz četiri udruženja i 126 stranih posmatrača iz 25 organizacija, izbornih komisija i ambasada.

Od domaćih posmatrača izbore će pratiti Udruženje Građani na straži, Centar za istraživanje, transparentnost i odgovornost (CRTA), CeSID i Jukom.

Posmatrače će imati Parlamentarna skupstina Saveta Evrope, Delegacija EU u Srbiji, Kancelarija za demokratske institucije i ljudska prava OEBS-a (OEBS/ODIHR), Interparlamentarna skupština Zajdnice nezavisnih država, organizacija SILBA - inicijativa za dijalog i demokratiju iz Danske i Organizacija Evroazija centar.

Od stranih posmatrača izbore će pratiti i ambasade SAD, Kanade, Australije, Velike Britanije, Nemačke, Francuske, Italije, Austrije, Holandije, Švedske, Švajcarske, Rumunije, Ukrajine, Bugarske, Poljske i Nigerije.

Takođe, sprovođenje izbora pratiće i Centralna izborna komisija BiH, Centralna izborna komisija Ruske Federacije i Državna izborna komisija Makedonije.

U Srbiji će sutra biti održani izbori za predsednika Srbije.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track