(VIDEO) STAMATOVIĆ U POSETI SRPSKOJ SVETINJI : Srbima će biti bolje tek kad potpuno obnove Hilandar
Foto: Printscreen Youtube

Obnavljajući manastir gradimo budućnost Srbije

(VIDEO) STAMATOVIĆ U POSETI SRPSKOJ SVETINJI : Srbima će biti bolje tek kad potpuno obnove Hilandar

Politika -

Predsednički kandidat Milan Stamatović posetio je danas Hilandar gde je govorio o duhovnim izvorima kojer predstavljaju srpsku žilu kucavicu.

Naš duhovni izvor su Sveta gora i naš Hilandar, naše privremeno okupirano Kosovo i velika, slovenska, pravoslavna Rusija. To su srpske žile kucavice i za takvu politiku došao sam na Svetu Goru i u manastir Hilandar, da zatražim blagoslov od igumana manastira, oca Metodija, izjavio je Milan Stamatović, predsednički kandidat, tokom današnje posete manastiru Hilandaru.

Foto: Printscreen Youtube
Foto: Printscreen Youtube

Stamatović ističe da će Srbima i Srbiji biti bolje tek kada potpuno obnove svoj Hilandar, svoje duhovno ishodište, ali i manastir čuvarkuću srpskih državnih i nacionalnih tapija jer gradeći ponovo Hilandar, već više od decenije posle požara, gradi se i nova budućnost i prosperitet Srbije. Nismo se hvalili time, ali mi Zlatiborci smo dugogodišnji donatori i prijatelji manastira koga su podizali Sveti Sava i njegov otac, Stefan Nemanja, potonji Sveti Simeon Mirotočivi, a opština Čajetina jedina je opština koja je 2013. godine pomogla obnovu Hilandara, zaključio je Milan Stamatović. Ovaj t ekst nije proizvod Agencije Beta i ona ne odgovara za navode u njemu.

Vlast ne misli na seljaka, nego na strance i misteroizne tajkune

Kandidat za predsednika Srbije Milan Stamatović izjavio je danas da aktuelna vlast ima nameru da potpuno uništi individualne poljoprivrednike i ocenio da odredba Sporazuma sa EU o stabilizaciji i pridruživanju koja stupa na snagu 1. septembra, omogućava strancima da pokupuju najbolju srpsku zemlju.

http://www.youtube.com/watch?v=wz55IPr1kr4

On je u vojvodjanskom selu Čenej, tokom razgovora sa tamošnjim paorima rekao da samo "raspikuće" prodaju zemlju, a da domaćini nikada ne otudjuju svoje oranice koje im donose prinose i obezbedjuju osnovne uslove za život.Kako je saopštio njegov izborni štab, Stamatović je rekao da iste muke muče i vojvodjanskog i šumadijskog seljaka i da "Vučićev režim želi da zatre sve male poljoprivredne proizvodjače jer očigledno ima interes da protežira samo velike strane sisteme i misteriozne tajkune".

Foto: Beta Milan Obradović
Foto: Beta Milan Obradović

Kao predsednik ponovo bih gradio institucije

Predsednički kandidat Milan Stamatović izjavio je da bi u slučaju pobede na izborima, sve napore uložio da se u državi ponovo uspostave institucije sistema, za koje je ocenio da su sada "razorene"."Danas su naše institucije razorene ili podredjene jednoj političkoj partiji i jednom čoveku. Moramo da oslobodimo i ojačamo institucije. A ako su jake institucije - jaka je i država", rekao je Stamatović u predizbornom intervjuu agenciji Beta.Govoreći o tome kako vidi medjunarodni položaj Srbije, Stamatović je rekao da Srbija nikako ne treba da udje u NATO već da svoje saveznike potraži na istoku."Naš jedini put i šansa, jedina budućnost je na istoku. Nemamo šta da tražimo na zapadu jer oni su pokazali koliko dobro misle našoj državi (kada su priznali Kosovo i bombardovali Jugoslaviju)...

Moramo da se čvrsto i ekonomski i vojno vežemo za Rusiju. Nismo sposobni da se sami zaštitimo i pokrenemo ekonomiju i jedino uz partnerski odnos i vojnu pomoć koju nam nudi Rusija možemo da se izvučemo iz teške ekonomske krize", rekao je on.Stamatović je ocenio da pripadnici Vojske Srbije ne treba da učestvuju u medjunarodnim mirovnim misijama jer je bezbednost Srbije ugrožena, zbog čega oni treba da se vrate kući i zaštite državu od suseda koji predstavljaju opasnost po njenu teritoriju.On je kao susede koji imaju aspiracije prema Srbiji označio Albaniju i Hrvatsku."

Foto: FoNet
Foto: FoNet

"Nas stalno kritikuju i pitaju: 'Šta su nama Rusi pomogli?' Pa, pomogli su nam samom činjenicom da nas nisu bombardovali. Oni hoće partnerski odnos i jasno kažu da neće davati donacije, već da hoće da saradjuju, da razmenjujemo proizvode i da dolaze njihovi turisti i investitori, ali na realnom i partnerskom odnosu", rekao je Stamatović.Stamatović je rekao da bi se njegova kosovska politika drastično razlikovala od svega što radi aktuelna vlast koja zbog, kako je rekao, "marketinga jednog čoveka" polako predaje državnost na Kosovu i atribute države."Briselski pregovori treba da se vrate u UN. U Briselu odlučuju zemlje koje su bombardovale Srbiju i priznale Kosovo i Metohiju i od njih ništa ne možemo dobro da očekujemo. A u UN imamo vekovne prijatelje i braću Ruse i Kineze", rekao je Stamatović.

On je rekao da bi kao predsednik radio na okupljanju svih Srba, bez obzira da li se oni nalaze u Srbiji, Republici Srpskoj, Crnoj Gori, Makedoniji ili u dijaspori. Stamatović je naveo da posebna pažnja treba da se posveti položaju Srba na Kosovu, jer su oni u veoma teškoj situaciji."Moj program ima četiri stavke - nacija, vera, kultura i tradicija. Ako država nema ta četiri stuba, nema ni stabilne države. Bez dva, teško da država može i da postoji i da ispunjava svoje funkcije. To moramo uspostaviti", rekao je Stamatović.

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

SVI PREDSEDNICI SRBIJE: Najduže vladao Slobodan Milošević

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track