STARLETE U DIPLOMATSKOJ SLUŽBI: Kod Mrkića žurka kao u Parovima
Foto: Marina Lopičić

Oglašavaju joj pasoš nevažećim

STARLETE U DIPLOMATSKOJ SLUŽBI: Kod Mrkića žurka kao u Parovima

Politika -
Dušica Jevđenović koja je za vreme upravljanja MSP Ivana Mrkića pod čudnim okolnostima dodeljen diplomatski pasoš i funkcija savetnice, zbog napada na policajce preti joj ako se dokaže krivica kazna zatvora od šest meseci do pet godina

BEOGRAD - Ako „savetnica“ u Ministarstvu spoljnih MSP Dušica Jevđenović bude osuđena zbog napada na službeno lice, u zatvoru bi mogla da provede od šest meseci do pet godina.

Bez obzira na to što su prošle nedelje napali policajce, Jevđenovići, Dušica i njen brat Ivan, kraj procesa će čekati na slobodi.

- Jasne su okolnosti kada se određuje pritvor. Jedna je opasnost od bekstva, što ovde nije slučaj. Opasnost od uticaja na svedoke takođe je isključena, jer su to napadnuti policajci - priča izvor.

Takođe, kako kaže, nema opasnosti od ponavljanja krivičnog dela, jer Jevđenovići dosad nisu osuđivani.

U međuvremenu, u MSP su rekli da će tražiti da se Dušičin diplomatski pasoš, koji joj je izdao bivši ministar Ivan Mrkić, oglasi nevažećim.

To je poslednji u nizu skandala s Mrkićevim kadrovima, koji više priliče rijaliti emisijama poput „Parova“ nego uglednoj diplomatskoj službi.

Foto: Twitter
Foto: Twitter

Dušica Jevđenović: Znaš li ti ko sam ja?

Kaže da je savetnica u MSP, što su u toj instituciji demantovali. Međutim, ima diplomatski pasoš od maja 2013, kada je ministar bio Ivan Mrkić. Prošle nedelje je privedena jer je nasrnula suzavcem na policajce koji su hapsili njenog brata, sve to uz povike „znaš li ti ko sam ja“ i „radim u MSP, imam diplomatski pasoš“.

Foto: Facebook/Arhivska fotografija
Foto: Facebook/Arhivska fotografija

Vanja Hadžović: Golišavi diplomataMlađa savetnica u MSP u Mrkićevo vreme. Javnost ju je upoznala preko golišavih fotografija na Fejsbuku. Do danas nije jasno kako je uspela da se zaposli u MSP i kako je primljena na Diplomatsku akademiju. I jedno i drugo je morala da napusti. Diplomirala je na „Megatrendu“, bila je aktivna u omladini SPS.

Foto: Printscreen
Foto: Printscreen

Nevena Ljubić Lojović: Glumica i plesačica

U pres službi MSP bilo je mesta i za ovu mladu glumicu iz Kragujevca, poznatu po maloj ulozi u „Selo gori, a baba se češlja“. Diplomirala je na Akademiji lepih umetnosti, a bavila se i sportskim plesom. I ona je, kao i Grujićeva, za državni posao imala jaku preporuku nepoznatog moćnika.

Marija Grujić: Starleta sa „Megatrenda“

Tek pošto je Vanja Hadžović napustila MSP, na njeno mesto dolazi još jedna golišava savetnica - Marija Grujić, čije su fotografije krasile naslovne strane muških magazina. Radila je u pres službi Ministarstva, takođe s diplomom „Megatrenda“. Spekulisalo se da je samo došla na posao, bez konkursa.

(Blic)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track