NIKOLIĆ SA KINESKIM AMBASADOROM: Odmah krenuti u realizaciju dogovorenih projekata
Foto: Tanjug/Sava Radovanović

Susret u Predsedništvu

NIKOLIĆ SA KINESKIM AMBASADOROM: Odmah krenuti u realizaciju dogovorenih projekata

Politika -

Ambasador Narodne Republike Kine Li Mančang preneo je danas predsedniku Srbije Tomislavu Nikoliću da je od predsednika Si Djinpinga dobio zadatak da odmah krene u realizaciju svih projekata koji su dogovoreni tokom posete.

Ambasador je preneo i izraze duboke zahvalnosti kineskog predsednika i njegove supruge na sjajnom dočeku i veličanstvenom gostoprimstvu koje su doživeli tokom posete Srbiji, saopštila je predsednikova Pres služba.

Nikolić i Li Mančang saglasili su se da su projekti vezani za smederevsku železaru i izgradnju pruge Beograd - Budimpešta apsolutni prioritet. Takođe, pošto se svega nekoliko dana nakon posete kineskog predsednika još nekoliko kineskih kompanija izjasnilo da su zainteresovane za investiranje u Srbiju, potrebno je posvetiti se izradi novih zajedničkih projekata koji bi omogućili dodatna ulaganja u srpsku privredu.

Predsednik Srbije i ambasador NE Kine razgovarali su i o mogućnostima ulaganja kineskih kompanija u srpsku namensku industriju i u poljoprivredno - prerađivačku industriju.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track