ŠUT-KARTA: Dačićevu bahatu direktorku oterali iz Dunav osiguranja!
Foto: Damir Dervisagic

Mlada diva SPS traži novi posao

ŠUT-KARTA: Dačićevu bahatu direktorku oterali iz Dunav osiguranja!

Politika -
Ivani Petrović (34), direktorki marketinga u „Dunav osiguranju“, dat rok od dve nedelje da nađe novo uhlebljenje

BEOGRAD - Ivani Petrović (34), funkcionerki SPS poznatoj po (ne)objašnjivo brzom napretku u karijeri, izmiče fotelja direktora marketinga u „Dunav osiguranju“, otkriva Kurir. Kako bi se izbeglo da mlada socijalistkinja, koja je proteklih pet godina na visokim pozicijama u državnoj službi, ostane „na ulici“, vrh SPS užurbano joj traži novo uhlebljenje.- Protekle sedmice u „Dunav osiguranju“ nagovešteno je da se sprema smena Petrovićeve, koja je na poziciju direktora marketinga došla iz „Srbijagasa“, koji takođe drže socijalisti. Date su joj dve-tri sedmice da se „snađe“. Postoji sumnja da se nešto muljalo s medijskim ugovorima, i to će u narednom periodu sigurno biti prekontrolisano - priča izvor Kurira i nastavlja:- Kako god, u vrhu SPS traži se nova pozicija za mladu divu SPS. Pokušali su da je ubace i u Vladu, u resore koje vode socijalisti, ali niko neće s njom da sarađuje. Jedna od opcija je i da je uguraju u Ministarstvo poljoprivrede, koje vodi SPS.

Opuštanje na jahti
Opuštanje na jahti

Socijalisti joj traže posao Petrovićeva, naime, nije baš omiljena u partiji Ivice Dačića, nemaju razumevanja za njen poslovni napredak i političku zaštitu samog vrha SPS, a svi se pitaju koje su to njene zasluge i čime je zadobila poverenje. Ona se, međutim, nimalo ne uzrujava zbog toga:- Nemam informaciju o smeni. I ako postoji takva namera, ne mogu da dobijem otkaz, štiti me kolektivni ugovor, postoji obaveza da mi se ponudi novo radno mesto. Zasad me niko nije obavestio ni usmeno ni pismeno o tome, ali čim ste čuli, sigurno se nešto sprema. Ne tragam za novim poslom, vratila sam se sa odmora i opuštena sam. Ne treba meni 15 dana da se snađem, vi to znate.

Pohvalila se mašinom
Pohvalila se mašinom

I u stranci je ne mirišuNa pitanje šta to znači i da li se tiče političke zaleđine, pošto je radno mesto dobila po političkoj liniji, ona odgovara:- Ne mislim da sam došla po političkoj liniji, već po kvalifikacijama i iskustvu.Upitana po kojem iskustvu, s obzirom na to da nema mnogo godina, ona odgovara: - Imate i ministre od 28-29 godina.

Voli sve što vole mladi
Voli sve što vole mladi

Luksuziranje Keš, kolica, šmekerica VOLI ORUŽJE, JAHTE I SKUPE AUTOMOBILEPetrovićeva važi za osobu sklonu luksuznom stilu života. Kako smo pisali, a na osnovu tvrdnji njenih kolega iz SPS, poznata je i po bahatom ponašanju. Kao ilustraciju navodili su fotografije koje je postavila na svoj Fejsbuk profil u skupocenom automobilu, u kojem je pozirala s prijateljicom i malom belom pudlom. Nikome nije jasna njena formula za bogaćenje a vlasnica firme, vozila i plovila i ima dozvolu za oružje, a odmor provodi na egzotičnim destinacijama(?!). U medijima je objavljeno i da, prema podacima iz banke, nije opterećena kreditom, u svojoj 28. godini, kupila je stan od 71 kvadrat u Beogradu za 110.000 evra u kešu.

Od sociologa do šefaKARIJERU GRADILA KOD DRUGOVAPetrovićeva je po obrazovanju sociolog i karijeru je gradila u sektorima i preduzećima koja su vodili funkcioneri SPS. Radila je kao savetnik za medije i odnose s javnošću u SPS, član je Predsedništva Foruma žena SPS i bila je PR menadžer u kabinetu ministra za infrastrukturu Milutina Mrkonjića. U martu 2009. počinje da vodi službu za odnose s javnošću i marketing javnog preduzeća „Srbijagas“, a 2013. preuzela je funkciju direktora marketinga u „Dunav osiguranju“.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track