Šutanovac: Gašić je ugrozio bezbednost države, moraće da odgovara pred sudom!
Foto: Marina Lopičić

NE OSTAJE DUŽAN

Šutanovac: Gašić je ugrozio bezbednost države, moraće da odgovara pred sudom!

Politika -
Poslanik DS zapretio tužbom protiv ministra odbrane zbog optužbi da je on prisluškivao Borisa Tadića i ljude iz svoje stranke

BEOGRAD - Dragan Šutanovac, poslanik DS i bivši ministar odbrane, poručio je da će tužiti svog naslednika Bratislava Gašića zbog optužbi da je prisluškivao Borisa Tadića i svoje stranačke kolege.

On je pozvao i državne organe da reaguju jer, kako tvrdi, Gašić je u intervjuu za današnji Kurir izneo i optužbe koje "direktno zadiru u nacionalnu bezbednost".

"Smatram da je izuzetno neodgovorno, neozbiljno i štetno razgovarati o sistemu državne bezbednosti i zaštiti interesa građana Srbije na način na koji to uporno radi ministar odbrane Gašić. Optužbe koje je protiv mene, a posredno i službi bezbednosti, izneo su potpuno neistinite i ministar Gašić će morati da ih dokaže na sudu", rekao je Šutanovac za Kurir i dodao:

"Imajući u vidu da optužbe zadiru direktno u nacionalnu bezbednost kao i u rad službi bezbednosti, očekujem, u skladu sa zakonom, brzu reakciju nadležnih državnih organa uključujući VBA i BIA, kao i reakciju tadašnjih načelnika i zamenika načelnika tih agencija.

Gašić je, podsetimo, za naš list rekao da je "između ostalih", Šutanovac prisluškivao svoje saborce". A na pitanje da li mu je na meti bio i tadašnji šef Boris Tadić, rekao je:

"Mnogi s kojima se Šutanovac druži. Mislim da o Tadiću zna sve i ništ aviše neću da kažem o tome.Ministar odbrane je optužio svoh prethodnika i da je u vreme svog mandata kupio aparat za prisluškivanje od 1,36 miliona evra.

(J. V. )

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track