ŠUTANOVAC: DS će biti kičma opozicije
Foto: Dragana Udovičić

Predsednik Demokratske stranke

ŠUTANOVAC: DS će biti kičma opozicije

Politika -

BEOGRAD - Predsednik DS Dragan Šutanovac izjavio je da DS neće sarađivati sa SNS i da će se potruditi da nađe evropskog predsedničkog kandidata.

"Nema i neće biti saradnje sa SNS. Svi gradski odbori moraju to da poštuju do kraja. Nema saradnje na mala vrata", rekao je Šutanovac, a neki mediji su ranije spekulisali da će on stupiti u koaliciju sa SNS. On je rekao da Srbija mora da odluči šta je stub njene spoljne politike i da je to Brisel. Šutanovac je rekao da je za DS neprihvatljivo da Srbija ima predsednika čija je uloga da samo obilazi sportska takmičenja i deli ordenje.

"Probleme pred Srbijom ne može da reši jedan čovek, zato za nas nije tema predsednički kandidat, već njegova politika", rekao je Šutanovac i dodao da će DS dati maksimum da "nađe kandidata evropske Srbije".

On je dodao i da DS od septembra ima kontinuirani rast.

Šutanovac je izjavio danas da će DS biti stožer i kičma opozicije na predstojećim predsedničkim izborima, kao i da je za tu stranku ime kandidata manje važno od politike za koju će se on zalagati.

"DS će instistirati da kandidat podržava i zastupa politiku koju DS zastupa već punih 27 godina, a to je evropski put Srbije i sa tim nema kompromisa", rekao je Šutanovac obraćajući se na Glavnom odboru stranke.On je dodao da je sada teško predvideti koje ćemo sve izbore imati, i na osnovu toga zauzeti zvaničan stav sa kojim kandidatom i na koje izbore će DS izaći.On je rekao da će obaviti razgovore sa predstavnicima svih proevropskih opozicionih stranaka, te da je sa nekima od njih već i razgovarao.

"Za nas je ime kandidata manje važno od njegove politike i onoga za šta se zalaže", rekao je Šutanovac.Kako je rekao, DS je stranka evroatlanstke politike i evropskih integracija, pa neće važiti politika "četiri stuba", već samo jednog, a to je Brisel.Šutanovac je istakao i da je nemoguća saradnja sa SNS, i da će to tako i ostati i dodao da će insistirati da tu odluku svi gradski i opštinski odbori demokrata poštuju "do kraja".Šutanovac je ocenio i da će narednih dana biti "puno raznih podmetanja na račun DS", od strane vlasti, ali i dela opozicije, koji bi, kako je rekao, želeli da dezintegrišu DS.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track