(VIDEO) SVETSKI MEDIJI: Sukob Vučića i Rame na konferenciji, atmosfera napeta!
Foto: Fonet

Preneli kao hitnu vest

(VIDEO) SVETSKI MEDIJI: Sukob Vučića i Rame na konferenciji, atmosfera napeta!

Politika -
Svi poznati mediji u svetu su preneli vest o današnjem susretu albanskog i sprskog premijera, ocenjujući da se radi o istorijskog poseti, posebno ističući sukob povodom Kosova

BEOGRAD - Albanski premijer Edi Rama pozvao je danas Beograd da prizna nezavisnost Kosova, zbog čega ga je srpski kolega Aleksandar Vučić optužio za provokaciju, javlja Rojters.

"Što pre priznate (nezavisnost Kosova) pre ćemo moći da napredujemo", rekao je Rama na, kako je prenela britanska agencija, "napetoj" zajedničkoj konferenciji za novinare s Vučićem.

Foto: Rojters
Foto: Rojters

Vučić je ocenio da Ramina izjava predstavlja "provokaciju" i poručio da Srbija nikada neće priznati nezavisnost Kosova. Agencija Frans pres je prenela kao hitnu vest da su se srpski i albanski premijer sukobili na konferenciji za novinare oko Kosova.

Agencija izveštava o sukobu premijera Srbije i Albanije, Aleksandra Vučića i Edija Rame povodom Kosova tokom "istorijske posete" Beogradu, prve te vrste nekog albanskog lidera posle 68 godina.

Foto: Fonet
Foto: Fonet

"Vučić se vidljivo iznervirao na konferenciji za štampu pošto je Rama pozvao Srbiju da prizna "neumitnu stvarnost" nezavisnosti Kosova", navela je francuska agencija.

Prištinski mediji preneli su izjave oba premijera, ističući pri tome reči Edija Rame da je "Kosovo realnost čiju su nezavisnost priznale 108 drzave sveta", ali i reagovanje premijera Srbije Aleksandra Vučića da "nije očekivao ovakvu provakciju od strane premijera Albanije te da je Kosovo i Metohija deo Srbije".

Foto: Fonet
Foto: Fonet

Mediji u Prištini opisuju da je u trenutku kada je premijer Albanije govorio o nepovratnom procesu nezavisnosti Kosova premijer Srbije skinuo slušalicu u znak neslaganja sa izjavom Rame.

http://www.youtube.com/watch?v=KuZfr546F2g
http://www.youtube.com/watch?v=e62IwcmXALw

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track