TADIĆ: Izbori su prilika da forimra Vlada koja će rešavati probleme
Foto: Marina Lopičić

Rekacija na Vučićevu odluku

TADIĆ: Izbori su prilika da forimra Vlada koja će rešavati probleme

Politika -
BEOGRAD - Predsednik Socijaldemokratske stranke (SDS) Boris Tadić ocenio je danas da je dobro to što će biti održani prevremeni parlamentarni izbori, jer će to biti prilika da se formira Vlada koja može da reši probleme, umesto dosadašnje koju čine "ugavnom neobrazovani i nestručni ljudi".

"Da bi se napravio uspeh i politički preokret na izborima presudna je konsolidacija opozicije i zato ćemo mi kao SDS već sutra organizovati sastanak naših tradicionalnih koalicionih partnera sa kojima delimo ideju razvoja Srbije već godinama i koje mogu svojim ljudskim potencijalima, energijom i iskustvom doprineti rešavanju gorućih problema sa kojima se građani Srbije suočavaju svakog dana i više nego ikad u poslednjih 15 godina".

Glavni odbor Srpske napredne stranke podržao je danas predsednika Vlade i te stranke Aleksandra Vučića da prevremeni parlamentarni izbori budu održani u isto vreme kada i pokrajinski u Vojvodini i lokalni izbori.

Tadić je saopštio da razlozi za raspisivanje prevremenih parlamentarnih izbora nisu oni koje je Vučić naveo, jer "upravo on (Vučić) doprinosi polarizaciji društva, sve vreme optužujući svoje političke protivnike za sve nevolje gradjana" i dodao da je Vučić mogao da se obračuna "sa mangupima u sopstvenim redovima" i bez izbora, jer raspolaže apsolutnom vlašću.

"Razlog nije ni u otvaranju novih perspektiva za Srbiju, s obzirom na broj poslanika u parlamentu, jer to moze da realizuje takodje svakog sekunda.

Razlog je isključivo u pokušaju da se vlast produži makar još za godinu dana, što svedoči potrebi za stalnim povećavanjem kapaciteta, obima i dužine vlasti ove Vlade. Raspisivanje izbora dakle nije sprovodjenje stvarnih reformi i resavanje gorućih problema sa kojima se država i gradjani suočavaju, jer to su mogli da sprovedu i do sada", naveo je Tadić.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track