Ratko Femić sa predsedničkim kandidatom

TALK SHOW DA SE NE LAŽEMO Šešelj: Isteraću nečastivog iz zgrade Predsedništva!

Politika -

Predsednički kandidat SRS Vojislav Šešelj kaže da bi među njegovim prvim potezima na mestu šefa države bilo proterivanje đavola iz zgrade Predsedništva na Andrićevom vencu.

- Prvo bih položio zakletvu, pa bih doveo sveštenike da okade zgradu Predsedništva da se nečastivi i njegovo zlo proteraju. Nečastivi se tamo uselio s dolaskom Tomislava Nikolića. A uselio se i u vreme Borisa Tadića. Okadio bih prostorije. Onda bih preuzeo komandu nad vojskom, održao prvi sastanak s Generalštabom - naveo je Šešelj gostujući kod Ratka Femića u emisiji „Da se ne lažemo“ na Kurir TV.
Takođe, objasnio je da bi se kao predsednik založio za odustajanje od evropskih integracija, te da bi njegov cilj bila carinska unija i vojni savez s Rusijom.
- To je jedini izlaz iz ekonomske krize i socijalne bede. Ne bismo se utopili, jer bismo u savezu s Rusijom zadržali državni individualitet i članstvo u UN, imali bismo svoju vladu, skupštinu, zakone i ustav - objasnio je on.
Šešelj je naveo da premijeru Aleksandru Vučiću najviše zamera to što „sedi na dve stolice“ i što je smanjio plate i penzije, za Boška Obradovića je rekao da je „ljotićevac“, dok je Vuka Jeremića optužio za pljačku državnog novca.
Komentarišući to što je Gerhard Šreder nedavno posetio Srbiju, Šešelj je kazao da nam je on ostao „dužan zbog bombardovanja, pa ga sledeći dolazak može odvesti u zatvor“.

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

Čovek koji je pobedio Haški tribunal: Najpotpunija biografija Vojislava Šešelja

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track