TOMISLAV NIKOLIĆ: Saša Janković treba da se kandiduje, a šta će da radi kad izgubi?
Foto: Zorana Jevtić

Predsednički izbori

TOMISLAV NIKOLIĆ: Saša Janković treba da se kandiduje, a šta će da radi kad izgubi?

Politika -

BEOGRAD - Ombudsman Saša Janković treba da se kandiduje na predsedničkim izborima a da je na njemu da i njegova je odluka da li će to učiniti sa svoje aktuelne funkcije, smatra predsednik Srbije Tomislav NIkolić.

"Šta će posle da radi kad izgubi predsedničke izbore. Mislim da on čuva to radno mesto. Trebalo bi da razgovara sa onima koji su ga izabrali i sa sobom da li je sve što je uradio u životu bilo u svrhu toga da bude kandidat za predsednika", rekao je Nikolić danas odgovarajući na pitanje novinara smatra li da Janković treba da podnese ostavku kad je već izjavio da će se kandidovati na predsedničkim izboriima.

Kandidat može da bude svaki građanin Srbije, podsetio je Nikolić, konstatujući da je dobro što o tome odlučuje Srbija.

Mislim da on treba da se kandiduje, a na njegovom moralu, savesti i časti je hoće li to da uradi sa funkcije na koju ga je izabrala skupstina, to je do njegovog shvatanja morala u politici", rekao je Nikolić.

Upitan kolike su šanse Jankovića u odnosu na njega, Nikolić je rekao da on ne piše ankete, te da poštuje i ceni sve kandidate koji će izaći na izbore. Kako kaže, Janković je iskoristio okolnosti da bude ozbiljan predsednički kandidat, ali inače to nije, jer je, kako navodi, mnogo toga potrebno da bi neko bio predsednik, a nije dovoljno da "samo pokazuje papir o lošim potezima vlade".

"Makar da je bio u politici, u totalnoj opozicji, ali bi sreo bar nekog političara iz Evrope i sveta, na ovoj funkciji sretao je samo one kojima je mogao da pokazuje papire koje je napisao o tome šta je vlada loše radila", rekao je Nikolić.

On je dodao da za razgovor sa Obamom, Putinom, Si Djinpingom, treba mnogo više od papira, "morate da ostavite utisak na njega, od tog utiska zavisi kako će da se ponaša prema Srbiji"."To je ono što čovek ima ili nema", rekao je Nikolić.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track