MA ČOVEK ZNA TOMISLAV NIKOLIĆ ZA KURIR Miroslav Ilić viče dok peva, ježim se uz Šabana i Lepu Lukić
Foto: Beta Miloš Miškov

Ovakvog ga sigurno niste znali: Predsednik Srbije analizirao muzičku scenu

MA ČOVEK ZNA TOMISLAV NIKOLIĆ ZA KURIR Miroslav Ilić viče dok peva, ježim se uz Šabana i Lepu Lukić

Politika -

Ceca je idol Srbije i ima božanstven glas, ali mi se ne sviđa što ženu uvek dovede u podređeni položaj - „udri me“, „ubij me“!!!

Predsednik Srbije Tomislav Nikolić, koji „plete“ moravac, postao je hit na društvenim mrežama. On je tu pokazao svoju drugu, veseljačku stranu, a za Kurir otkriva da se opustio i zaigrao jer je ženio sinovca.- Obično izbegavam da idem na veselja, ali ovo je od mog brata od rođenog ujaka sin. I naravno da je trebalo da idem i otišao sam i naravno da je trebalo da igram kolo i igrao sam - prenosi Nikolić utiske sa svadbe koja je bila 5. septembra u Kragujevcu.Na pitanje šta voli da sluša, kaže da to zavisi od raspoloženja.- Još od mladosti slušam rok i bluz, i domaći i strani. Kad sam bio dečko, slušao sam Radio Luksemburg. Volim rok s jakom gitarom, s odličnom ritam sekcijom - kaže Nikolić i dodaje da rado sluša i narodnjake:- Mnogo cenim Lepu Lukić i Šabana Šaulića. Miroslav Ilić je pevač koji je jedno vreme harao našom scenom, imao izvanredne pesme, te moravsko-šumadijske. Međutim, odavno ga ne slušam, previše viče kad peva i secka pesmu. Čini mi se da mnogo drugačije peva nego ranije, verovatno je to do glasovnih mogućnosti.

Na pitanje da li voli i moderne narodnjake, poput Cece Ražnatović, Nikolić kaže:- Ceca je idol Srbije, šta mogu da kažem. Ali više volim muške pesme. Kod Cece mi se ne sviđa što ženu uvek dovede u podređeni položaj - „udri me“, „ubij me“. To mi se ne sviđa jer mnogi pevači stavljaju ženu u podređeni položaj, kao da žena služi samo da bi ili bila maltretirana, ili ostavljena... S tim tekstovima se ne slažem, ali Ceca ima božanstven glas. Naježim se uz Lepu Lukić, Šabana Šaulića... A od današnjih pesama najviše volim onu od Topalka „Pukni, zoro, il‘ će srce pući; ej, rujna zoro, da l‘ ćeš svanut skoro“. Mnogo lepa pesma. J. V.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track