TUGA I PONOS, DECA OSMORO SRBA STRADALIH U POGROMU: Ćerkici sam dala ime po ubijenoj majci
Foto: Zorana Jevtić

Godišnjica martovskog stradanja Srba na Kosmetu

TUGA I PONOS, DECA OSMORO SRBA STRADALIH U POGROMU: Ćerkici sam dala ime po ubijenoj majci

Politika -

BEOGRAD - Tokom martovskog pogroma na Kosovu i Metohiji ubijeno je osmoro Srba, a članovi njihovih porodica 13 godina posle zločina kažu da su tužni, ponosni i rešeni da ostanu na Kosovu i Metohiji.

Pre 13 godina u Kosovskoj Mitrovici u martovskom nasilju ubijeni su na ulici Borivoje Spasojević i u svom stanu Jana Tučev. Eleonora Tučev Nedić ćerka stradale Jane kaže da je na današnji dan pre trinaest godina doživela nenadoknadiv gubitak jer je ubijena njena majka. Ćerki je dala ime po stradaloj majci.

Foto: Tanjug printscreen
Foto: Tanjug printscreen

- To je jako veliki gubitak jer majka je majka, svako ima svoju bolnu tačku ja sam svoju bolnu tačku malo zalečila jer ovo je njena unuka po njoj je dobila i ime tako da uz nju nalazim lek, rekla je Tučev Nedić.

U Kolašinskoj ulici ispred zgrade hicem iz vatrenog oružja smrtno je pogođen Borivoje Spasojević čiji sin Dragan trinaest godina posle držeći u naručju svoju ćerkicu ističe da su mu osećanja nakon svega pomešana.

- Tuga i ponos. Tuga što ona (njegova ćerkica) nije upoznala dedu, što se 13 godina okupljamo i 13 godina niko nije kažnjen za organizovanje, a kamoli za činjenje. A ponos - tu smo, nećemo nigde da idemo tako da život ne može da stane niti Srbi mogu da odu negde niti da nestanu, poručio je Spasojević. Među Srbima koji su ubijeni u martovskom nasilju na KiM 2004. godine bili su i Dragan Nedeljković, Dobrivoje Stolić i njegov sin Borko, Boban Perić, Zlatibor Trajković i Nenad Vesić.

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

Kurir TV: Jezive činjenice o martovskom pogromu na Kosovu

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track