TUŽILAC HEROJ traži ukidanje Farme!  MINISTAR KUKAVICA uplašio se Željka Mitrovića!

Tužilaštvo zatražilo gašenje sramnog rijalitija

TUŽILAC HEROJ traži ukidanje Farme! MINISTAR KUKAVICA uplašio se Željka Mitrovića!

Politika -
Selaković nevešto poručio da bi zabrana programa u kojem se propagira krvoproliće bila presedan

BEOGRAD - Opštinski javni tužilac u Mladenovcu Dragan Jovanović uputio je juče zahtev za zabranu emitovanja „Farme“ jer mu je preko glave svakodnevnog nasilja koje se odvija u ovom rijalitiju. S druge strane, ministar pravde Nikola Selaković iznenađen je potezom tužioca i za njega je presedan to što se traži zabrana emitovanja krvoprolića i nemorala?!Jovanović je, kako saznaje Kurir, svoju odluku doneo nakon što su sve nadležne institucije zatvorile oči i dopustile da nasilje i kriminal budu deo svakodnevice.- S obzirom na to da REM nije reagovao na kriminalne radnje, Jovanović je odlučio da uđe u borbu s vetrenjačama. Verujem da smatra da kao tužilac treba i mora da reaguje, pogotovo zato što postoje indicije da će se ovaj rijaliti završiti krvoprolićem - ističe naš sagovornik.Protiv vetrenjačaI dok se tužilac donkihotovski upustio u borbu protiv šunda, kiča i nasilja, ministar pravde Nikola Selaković kaže da ne pamti da se tako nešto dogodilo u Srbiji.- Javno tužilačka organizacija je hijerarhijski organizovan deo pravosudnog sistema, ne pamtim da je neko u Srbiji iz organa pravosudne vlasti tražio ukidanje nečega. Razgovaraću na tu temu s ljudima koji upravljaju javnim tužilaštvom - rekao je Selaković. On je izbegao da konkretno odgovori na pitanja Kurira ko štiti Kristijana Golubovića.- Kao ministar pravde, za razliku od advokata, ne komentarišem sudske odluke i ne vršim pritisak na rad suda. Sud treba da bude suveren u donošenju odluka. Ko koga štiti, ne može ministar to da ispituje - rekao je Selaković.Potezom tužioca iz Mladenovca iznenađen je i Goran Karadžić, predsednik Saveta Radiodifuzne agencije, koja je zadužena za dodelu i kontrolu nacionalnih frekvencija. Karadžić za Kurir kaže da za jedanaest godina, koliko on radi, nisu imali ovakav zahtev. Inače, rok za odluku REM je 48 sati.FenomenUrednica zabavnog programa RTS Olivera Kovačević kaže za Kurir da je ohrabrujuće to što se jedan tužilac brine o onome što se dešava u našem društvu, bez obzira na to da li je u okviru njegovih ovlašćenja.- Fenomen mi je da nekom ko je osuđen na osam godina zatvora sud odlaže izvršenje kazne zbog toga što je zauzet u nekom rijaliti programu. To je veoma loša slika srpskog pravosuđa! Što se tiče RRA, njihov odgovor je uvek da nemaju mehanizme kako da kazne televizije, osim novčano, a kada ćemo doživeti da se ukine nacionalna frekvencija, barem privremeno, to ne znam - kaže Kovačevićeva i dodaje da mora da se postavi pitanje kako su te televizije dobile frekvenciju i na kojim programima.

BOLESNO Javnost zgrožena MITROVIĆ KRVLJU DIŽE GLEDANOST!Sagovornici Kurira zgranuti su time što se rejting televizije Pink podiže scenama brutalnog nasilja.Stilista Jelena Maćić smatra da nije nimalo slučajno što smo svedoci nasilnih scena u rijalitiju koji se emituje na Pinku.- Prolivanje krvi u rijalitiju služi da se ljudi navlače da ga gledaju. Naravno da gledanost raste u takvim situacijama. Sve to zajedno jeste jezivo i ide ka kulminaciji. Potpuno je realno da će se tamo neko poubijati. Ne može rejting biti opravdanje za sve - zaključuje Maćićeva.Psiholog Žarko Trebješanin traži gašenje „Farme“.- Ne znam da li je potrebno da neko nekog ubije kako bi se konačno stavila tačka i ukinuo taj rijaliti šou-program. To je primitivan program, koji nikako nije za emitovanje. Što se mene tiče, ne da nemam dileme, već se čudim zašto to dosad nije ukinuto. Trovanje naroda koje je ispod svakog nivoa - poručuje Trebješanin.

Reagovanja /Ugledne ličnosti pozdravljaju potez tužiocaSergej TrifunovićČUDIM SE ŠTO JE SELAKOVIĆ MINISTARČestitam tužiocu na potezu! A ako je ministru čudno što se traži zabrana programa u kom kriminalac lomi noseve, čudno mi je što je on ministar pravde.Srđan DragojevićRRA DA ODUZME FREKVENCIJUImamo organ koji treba da se bavi time. Da li on radi po zakonu, to je drugo pitanje. Imaju više nego dovoljno mehanizama da oduzmu frekvenciju.Ratko BožovićVLAST NEĆE UGASITI „FARMU“Tu neće biti zabrane. Ko je dobar s vlašću, on će opstati. Ne volim nijednu vrstu zabrane i treba da se nađe modus da to opstane, ali da se prilagodi.Branislav TrifunovićMINISTAR VOLI „FARMU“Ministar je verovatno ljubitelj „Farme“, pa mu ne odgovara da se ukine, ali verujem da postoje neke granice dokle to može da ide. .

Saslušanje farmeraKRISTIJANU KRIVIČNA

Protiv Kristijana Golubovića biće podneta krivična prijava zbog nasilničkog ponašanja i nanošenja teških telesnih povreda Jeleni Milošević Balerini, kao i zbog ozbiljnih pretnji smrću, saznaje Kurir. Na zahtev Tužilaštva u Mladenovcu, u policiji u Barajevu u četvrtak su saslušani učesnica „Farme“. Zanimljivo je da su svi ispričali sličnu priču, tvrdeći da nisu videli incident.

(J. S. - J. I.)

KURIR VAM POKLANJA NARODNI LEKAR: Kako da pregrmite jesen i zimu bez gripa?

Ovo treba da znate ako želite da ostanete zdravi u sezoni virusa

I ove subote Kurir vam poklanja najbolji magazin o zdravlju Narodni lekar.

U ovom broju pročitajte najefikasnije predloge za sprečavaje gripa i prehlade. Otkrivamo vam najbolje prirodne recepte na bazi belog luka, đumbira, meda i kleka.

Ne propustite magazin Narodni lekar svake subote u Kuriru!

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track