UGLJANIN ZA POMIRENJE: SDA podnela Rezoluciju o Srebrenici Skupštini Srbije
Foto: Dado Đilas

Uspostavljanje pravednog i trajnog mira

UGLJANIN ZA POMIRENJE: SDA podnela Rezoluciju o Srebrenici Skupštini Srbije

Politika -
Predsednik SDA Sulejman Ugljanin naveo je da je ova Rezolucija prvi korak ka vraćanju međunacionalnog poverenja, uspostavljanju pravednog i trajnog mira, sigurnosti i saradnje u regionu

BEOGRAD - Stranka demokratske akcije (SDA) Sandžaka predala je danas Narodnoj skupštini Predlog Rezoluciju o genocidu u Srebrenici uz podršku poslaničke grupe Lige socijaldemokrata Vojvodine i poslanice Demokratske stranke Aide Ćorović, saopštila je danas ta stranka.

Predsednik SDA Sulejman Ugljanin naveo je da je ova Rezolucija prvi korak ka vraćanju međunacionalnog poverenja, uspostavljanju pravednog i trajnog mira, sigurnosti i saradnje u regionu.

"Ovo je prilika da se stavi tačka na sukobe, neprijateljstva i skine teret sa budućih generacija zbog nedela koje je neko činio navodno u njihovo ime", ocenjuje se u saopštenju SDA. U saopštenju se navodi i da do danas nisu rasvetljena pitanja nestalih Bošnjaka, masovnih otmica, ubistava i progonstva bošnjačkog naroda u Sandžaku.

"Neusvajanjem ove Rezolucije Bošnjacima se šalje poruka da danas nakon 20 godina ove generacije nisu spremne da se odreknu nedela koje je neko učinio u njihovo ime, što za Bošnjake u Srbiji predstavlja veliku opasnost, besperspektivnost i razvija osećaj stranog tela koje u vojsci i policiji svoje zemlje vidi prijeteću silu.

Usvajanjem, Bošnjacima se šalje poruka da se genocid i drugi zločini nad bošnjačkim narodom više neće ponoviti i da će svi učesnici u zločinima biti kažnjeni što je preduslov za vraćanje poverenja među narodima i otvaranje dijaloga o zajedničkoj budućnosti u regionu", procenila je SDA u saopštenju.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track