VUČIĆ JASAN: Hrvati su dobrodošli u Srbiju, na ludilo nećemo odgovarati
Foto: Printskreen

Premijer Srbije nije isprovociran

VUČIĆ JASAN: Hrvati su dobrodošli u Srbiju, na ludilo nećemo odgovarati

Politika -
Vučić je istakao i da ne razume mere hrvatske vlade, dodajući da je mislio da su davno prošla vremena kada je neko ulazio u autobus i probirao putnike, terao ih da napuštaju vozilo zato što imaju neki pasoš

BEOGRAD - Premijer Srbije Aleksandar Vučić istakao je danas da Srbija neće odgovarati na nove mere hrvatske vlade.

"Mi smo sproveli ekonomske mere, koje smo morali da bi se odbranili od brutalne jednostrane ekonomske agresije Hrvatske vlade, a ništa drugo nećemo preduzimati. Na ekonomske mere može da se odgovori merama, na ludilo nikako“", rekao je premijer.

"Bio sam šokiran kada sam čuo da vade ljude iz autobusa jer se zovu Aleksandar ili što je Srbin. Pa prošla su ta vremena. Te mere nemaju veze sa zdravim razumom. Na to ludilo nećemo odgovarati", objasnio je Vučić i dodao da su svi građani Hrvatske dobrodošli u Srbiju.

"Naša vrata su širom otvorena građanima Hrvatske. Jedva čekamo da otvarimo vrata i za kamione i robu.", kaže premijer i objasnio da Srbije nikoga ne ugrožava.

"Samo nas ostaviti da radimo svoj posao i ne dirajte nas. Ljudi nisu krompiri i ne može se tako razgovarati", kaže predsednik vlade i dodaje da Evropska unija podržava Srbiju u ovom sporu:

"Nikakvu kritiku od EU na račun Srbije nismo čuli. Želim da se zahvalim Elmaru Broku koji je pred članovima Evropske komisije je rekao da Srbija nema krivicu", priča Vučić kako je protekao razgovor sa jednim od najtešnjih saradnika nemačke kancelarke Angele Merkel.

Premijer je ponovio da mu nije jasno zašto o ovako ozbiljnim pitanjima premijer Zoran Milanović daje neozbiljne izjave.

"Ja pričam o muvama, o šaranju, to nema smisla. Srbija će nastaviti odgovorno da se ponaša kao da je članica Evropske unije. Mi očekujemo da Fedrika Mogerini i Johanes Han budu glasniji i da EU reaguje", kaže Vučić i ponavlja da Vlada neće donositi nove mere.

"Celu noć sam proveo u Vladi. Da bismo sproveli nove mere moramo da održimo sednicu. Čim otvore granice, spremni smo da nastavimo saradnju. Mi nećemo donositi nikakve dodatne mere. Odgovorili smo kako smo mogli na prave mere, a oni su u roku od 15 minuta odgovorili merama na koje ne donose normalni ljudi.", priča Vučić koji je komentarisao i tvrdnju hrvatske Vlade da su se Budimpešta, Beograd i HDZ udužili protiv Hrvatske.

"Šta da vam kažem, to je smešno. Najbolje je da su se sa nama udružili i i Vatikan, CIA i masoni", kaže premijer. koji je ponovio više puta da su građani Hrvatske dobrodošli u Srbiju i da će uvek biti dobrodošli, bez obzira na mere hrvatske vlade.

"Mi na nove mere nemamo odgovor", ponovio je Vučić i dodao da ovako kako se ponaša Hrvatska, niko u Evropi ne radi.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track