VUČIĆ U ARANĐELOVCU: Vladu ćemo dobiti kad budemo mogli da je dobijemo
Foto: Printskrin

Srbija na sigurnom ekonomskom putu

VUČIĆ U ARANĐELOVCU: Vladu ćemo dobiti kad budemo mogli da je dobijemo

Politika -

Mandatar za sastav vlade Aleksandar Vučić otvorio je danas u Aranđelovcu novu fabriku za proizvodnju građevinskog stiropora domaće kompanije Bekament, nakon čega je usledila konferencija za medije.

Vučić je na početku istakao da je ponosan što ćemo uskoro imati najveći rast BDP u regionu.

Foto: Printscreen
Foto: Printscreen

"Ma koliko mi se mnogi smejali, više se ne smeju. To smo uspeli zahvaljujući teškim merama i pravljenju neuporedivo zdravijeg sistema. Spremni smo da ulažemo u domaću industriju i domaću proizvodnju, ali i tražimo ozbiljne i odgovorne ljude za to", naveo je Vučić i dodao da je cilj vlade da u narednom periodu spusti stopu nezaposlenosti u Srbiji ispod 15 odsto ne bi li se Srbija, po tom kriterijumu, približila proseku EU.

O formiranju nove Vlade

Na pitanje kada će Srbija dobiti novu vladu, mandatar je kratko odgovorio: "Kada budemo mogli da je dobijemo, u skladu sa Ustavom i zakonom."

On je naveo i da nije razgovarao sa liderom SPS Ivicom Dačićem o potencijalnoj koaliciji.

"Da sam s njim razgovarao, zar sumnjate da bi on več našao nekog svog novinara da mu to najavi? E, zato ni sa kim još ni ne razgovaram", rekao je Vučić.

Foto: Printscreen
Foto: Printscreen

O migrantskoj krizi

Mandatar je rekao da je za Srbiju trenutno jedini problem migrantska kriza.

Foto: Printscreen
Foto: Printscreen

"Biro za koordinaciju službi bezbednosti ne zakazujemo, jer nemamo odluku koju bismo doneli. Ali moraćemo neke ne tako lake odluke da donesemo u naredna dva ili tri dana", rekao je Vučić i naglasio da je migrantska kriza jedini ozbiljan problem, a ne to kad će vlada biti formirana.

O zahtevima za uvođenjem smrtne kazne

Vučić se osvrnuo i na zahteve dela javnosti za uvođenje smrtne kazne, nakon serije stravičnih zločina koji potresaju Srbiju.

"Mislite da bi to nekoga sprečilo? Da bi sprečilo zločince iz Vratarnice ili Žitišta? Pitanje je da li mi želimo da sprečimo nasilje ili da nasiljem uzvratimo. Pripremamo u petak iznošenje ozbiljnog plana, imamo određene konsultacije sa ljudima iz Sigurnih kuća, sa predstavnicima različitih institucija, poverenika. Reč je o pooštravanju kazni za nasilničko ponašanje", rekao je on.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track