(UŽIVO) VUK JEREMIĆ U UŽICU RAZGOVARA S GRAĐANIMA: Moj program usmeren je rešenje problema običnih
Foto: Printscreen

Predsednički kandidat opozicije u kampanji

(UŽIVO) VUK JEREMIĆ U UŽICU RAZGOVARA S GRAĐANIMA: Moj program usmeren je rešenje problema običnih

Politika -

BEOGRAD - Predsednički kandidat Vuk Jeremić održava predizbornu tribinu u Užicu, na kojoj se okupilo nekoliko stotina građana.

On je poručio da ni kod koga u inostranstvu ne ide po domaće zadatke, a potom je započeo razgovor s građanima.

"Mi smo završili pod bombama kad je Vučić bio ministar inofrmisanja, on je očovek kome ništa nije sveto", rekao je Jeremić.

On je dodao da ovu vlast ne drži ništa na okup osim ljubavi prema njoj.

"Vučić će u drugom krugu imati manje glasova nego u prvom. Pokušaće da uradi sve da nas obeshrabri i podeli", poručio je Jeremić.

On je ocenio da je odnos prema penzionera najslikovitiji opis aktuelne vlasti.

"Ne smemo da dozvolimo oduzme deo stečenog pravo. Ako dozvolimo da se od ljudi uzima ono što je stečeno, to je presedan. Ako postanem predednik, povući ću akt o neustavnom smanjenju penzija", obećao je Jeremić.

"Užičanima dajem obećanje. Prvi akt koji ću potpisati kao predsednik biće smena Aleksandra Vučića s mesta koordinatora službi bezbednost. Drugi potez je izdavanje akta o utvrđivanju nove vojne i odbrambene doktrine kojom će se definisati vojna neutralnost Srbije. Treće, zaustaviću bilo kakvo tajno i puzajuće pristupanje NATO, što vlast Aleksandra Vučića radi", rekao je Jeremić.

On se založio i za promenu izbornog sistema, kojia bi podrazumevala da se svi predstavnici naroda, uključujući poslanike i predsednika države, biraju neposredno.

"Samo u toj situaciji državni funkcioneri će odgovorati građanima koji su ih izabrali, a ne lokalnim partijskim šerifima" naglasio je Jeremić.

"Nikad narko dileri nisu bili u čvršćem zagraljaju s državom nego danas. Danas je u Srbije prezime problema Vučić, ali je ime problema Andrej. A sa Aleksandrom odlazi i Andrej, to vam garantujem", rekao je Jeremić.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track