VANREDNA IZBORNA SKUPŠTINA 14. MAJA Jovanović: Stvaramo novi DSS, nova lica i nove ideje
Foto: Fonet

Politički sistem istrošen

VANREDNA IZBORNA SKUPŠTINA 14. MAJA Jovanović: Stvaramo novi DSS, nova lica i nove ideje

Politika -

BEOGRAD - Vanredna izborna skupština DSS na kojoj će biti izabrani novi predsednik, potpredsednik i Glavni odbor stranke biće održana 14. maja, najavio je danas vršilac dužnosti predsednika DSS Miloš Jovanović.

"Stvaramo novi DSS, nova lica, nove ideje, ali ostajemo verni temeljnim načelima stranke. Na drugačiji način ćemo artikulisati našu politiku i izaći ćemo sa nizom konkretnih mera i politika", rekao je Jovanović.

On smatra da je "krovno pitanje Srbije" razmišljanje o promeni političkog sistema koji je kako kaže, istrošen i ne daje rezultate.

"Uspeh Belog na ovim izborima i činjenica da je osvojio 350.000 glasova jasno pokazuje da građani ne veruju političkom sistemu ni političkoj klasi, i tu tom smislu će DSS izaći sa novim idejama", rekao je Jovanović.

On je komentarišući poziv Boška Obradovića da sve stranke opozicije treba da glasaju da se ne proglase rezultati izbora rekao da za sada ne vidi čvrst razlog na kome bi se bazirala takva odluka, jer za takav presedan moraju da postoje čvrsti dokazi o izbornoj krađi.

"Muka mi je od etiketiranja ko je prava opozicija, a ko ne. Prava opozicija se dokazuje politikom, a ne igranjem sa institucijama, i mi u tom smislu jesmo suštinska opozicija politici koju vodi Aleksandar Vučić", zaključio jer Jovanović.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track