(FOTO) ŽURKA U ŠTABU SNS TRAJALA DO UJUTRU: Bata Gašič dočekan pesmom "Oj, vojvodo Sinđeliću"
Foto: Kurir

Pobednici

(FOTO) ŽURKA U ŠTABU SNS TRAJALA DO UJUTRU: Bata Gašič dočekan pesmom "Oj, vojvodo Sinđeliću"

Politika -

BEOGRAD - Na predsedničkim izborima prema do sada pristiglim podacima ubedljivu pobedu je odneo premijer Srbije Aleksandar Vučić, što je bio povod da u štabu Srpske napredne stranke započne slavlje, a Bratislav Gašić dočekan je tek nešto oko 3.30 časova uz pesmu "Oj, vojvodo Sinđeliću".

Kako saznajemo od novinara Kurira sa lica mesta, u štabu SNS se veselilo uz trubače, a slavlju se priključio i ambasador Ruske Federacije Aleksandar Čepurin.

Foto: Danijela Luković
Foto: Danijela Luković

Prisutni su slavili uz "Vidovdan", a čule su se i neke od popularnih ruskih pesama.

Foto: Kurir
Foto: Kurir

Foto: Kurir
Foto: Kurir

Novi predsednik Srbije Aleksandar Vučić je nešto ranije rekao da "ne ide kući dok ne dođe Bata, čovek u koga ima najveće poverenje".

Šampanjac su otvorili članovi Vučićeve porodice i najviši funkcioneri stranke – Zorana Mihajlović, Marija Obradović, Nebojša Stefanović, kao i Zoran Babić. Slavlju su prisustovavle i predsednica Skupštine Srbije Maja Gojković, kao i ministarke Jadranka Joksimović, Ana Brnabić i Nela Kuburović i ministar Zlatibor Lončar.

Prisutan je bio i koalicioni partner, ministar i šef Socijalističke partije Srbije Ivica Dačić, zatim predsednik Republike Srpske Mile Dodik, ali i biznismen Bogoljub Karić, bivši direktor policije Milorad Veljović, kao i bivši selektor teniske reprezentacije Srbije Bogdan Obradović. Među prisutnima je pored bine bio i gradonačelnik Beograda Siniša Mali, gradski menadžer Goran Vesić, pokrajinski premijer Igor Mirović, šef Kancelarije za KiM Marko Đurić...

Tomislav Nikolić nije bio prisutan na slavlju u sedištu stranke koju je osnovao.

Pogledajte kako je izgledao trenutak proglašenja pobede koji su funkcioneri SNS obeležili otvaranjem šampanjca:

(Foto: Danijela Luković)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track