(VIDEO) ZAVRŠEN PROTEST U BEOGRADU: Demonstranti se okupili da bi održali kontinuitet
Foto: Nebojša Mandić

Ponovo sutra u šest

(VIDEO) ZAVRŠEN PROTEST U BEOGRADU: Demonstranti se okupili da bi održali kontinuitet

Politika -

BEOGRAD - Protest Protiv diktature u Beogradu, iako je pre dva dana najavljena pauza do idućeg utorka, održan je i danas, sa, kako sami učesnici kažu, znatno manje ljudi, ali sa idejom da se ne prekida, odnosno da se održi kontinuitet.

Okupljanje je počelo oko 18.00 sati ispred Doma narodne skupštine, a zbog broja učesnika saobraćaj nije odmah zaustavljen, već nešto kasnije kada su se okupili u dovoljnom broju. Tu su i ovaj put bili dobošari, pištaljke i transparenti, uključujući veliki, sa devet zahteva, koji "ide" na čelu kolone tokom planirane šetnje.

Foto: Nebojša Mandić
Foto: Nebojša Mandić

Protest "Protiv diktature" završen je večeras u 20.00 časova ispred Doma Narodne Skupštine udaranjem u doboše i povicima "Sutra u šest"."Sutra i prekosutra su praznici ali revolucija nikada ne staje, dodjite da mirno šetamo, kao pravi gradjani. Samo mirno i gradjanski", rekao je jedan od učesnika protesta.

Foto: Nebojša Mandić
Foto: Nebojša Mandić

On je dodao da je danas na protestu bilo manje dobošara zbog praznika, ali da će od ponedeljka biti više njih.Učesnici protesta "Protiv diktature" nakon okupljanja ispred Doma Narodne skupštine Srbije prošetali su večeras pored Skupštine Beograda, Terazijama, na kratko se zaustavili na Trgu Republike i Svetogorskom ulicom nastavili do Takovske, gde su ispred zgrade RTS-a seli na kolovoz i uzvikivali "Dole diktatura" i pevali "Onesvesti se".

Foto: Nebojša Mandić
Foto: Nebojša Mandić

Uprotestnoj šetnji, učesnici protesta zaustavljali su se i skandirali protiv redakcija lista Informer na Terazijama, Politike u Makedonskoj i Radio Beograda u Svetogorskoj ulici.Učesnici protesta vikali su i "Kupi nam diplome Nebojša", "Kupi nam diplome Siniša", "AV, AV", "Vučuću lopove pokrao si izbore", "Vučiću ološe", "Uhapsite Vučića", "Izlazite napolje" i pevali "Onesvesti se".

Medju transparentima bio je i znak za slepu ulicu pod nazivom "Ulica gospodara Vučića".U koloni je bilo najviše mladih, kao i roditelja sa decom, a neki učesnici poveli su u protestnu šetnju i kućne ljubimce.Protesnu povorku predvodili su dobošari i veliki transparent "Fer i slobodni izbori, sloboda medija, departizacija, decentralizacija, zaštita i poboljšanje radnih prava".

Foto: Nebojša Mandić
Foto: Nebojša Mandić

Kolona sa nekoliko stotina uglavnom mladih se uputila ka Terazijama u šetnju centralnim gradskim ulicama.Kolonu predvode dobošari, a na čelu su učesnici koji nose veliki transparent "Fer i slobodni izbori, sloboda medija, departizacija, decentralizacija, zaštita i poboljšanje radnih prava".

Foto: Nebojša Mandić
Foto: Nebojša Mandić

Učesnici protesta duvaju u pištaljke i nose transparente "Protiv terora vlasti", "Vučič demokrata ja diktator", "Ne damo", "Bori se za bolje sutra".U tom telu grada, na Trgu Nikole Pašića i u Bulevaru kralja Aleksandra saobraćaj je zatvoren od 18.30. Sabraćajna policija reguliše saobraćaj.

Foto: Nebojša Mandić

Organizatori protesta i dalje nisu poznati, a na skupovima studenata se niko zvanično ne obraća. Protesti "Protiv diktature" počeli su u ponedeljak, 3. aprila, dan posle izbora.

Učesnici nisu mogli da kažu da li će i sutra protestovati, dogovoriće se, kako su objasnili, posle šetnje.

Foto: Nebojša Mandić
Foto: Nebojša Mandić

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

10 dana protesta u 100 sekundi: Ovo su najzanimljiviji momenti uličnih demonstracija

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track