VLADA SRBIJE ZASEDA U NIŠU: Danas obilazak kasarne, fabrike, KC Niš i ručak s padobrancima
Foto: Nebojša Mandić

Pun raspored

VLADA SRBIJE ZASEDA U NIŠU: Danas obilazak kasarne, fabrike, KC Niš i ručak s padobrancima

Politika -

NIŠ - Vlada Srbije nastavlja danas rad u Nišu, a centralni događaj biće Biznis forum Srbija - Albanija, koji će otvoriti premijeri dve zemlje Aleksandar Vučić i Edi Rama.

Na Forumu, koji će okupiti oko 300 predstavnika kompanija i privrednika iz Srbije i Albanije, govoriće i regionalna direktorka Svetske banke za Jugoistočnu Evropu Elen Goldstin. Kako je najavila vladina Kancelarija za saradnju sa medijima, sa Goldstin će se danas u Nišu sastati premijeri dve zemlje, Vučić i Rama.

Za danas je najavljen i radni sastanak premijera Aleksandra Vučića sa gradonačelnikom Niša Darkom Bulatovićem, a nakon toga predsednik vlade će obići fabriku "Fazi". Predviđen je i obilazak kasarne "Aerodrom" i ručak sa pripadnicima 63. Padobranskog bataljona, povodom Dana padobranaca.

Vučić će zatim, sa resornim ministrima, obići Klinički centar Niš i Elektronski fakultet.

Premijer i članovi njegovog kabineta juče su stigli u Niš, gde će narednih dana zasedati Vlada Srbije. Tokom prvog dana, Vučić i ministri razgovarali su sa načelnicima Nišavskog, Topličkog, Jablaničkog, Pirotskog i Pčinjskog okruga, gradonačelnicima i predsednicima opština tih okruga.

Premijer je posle sastanka izjavio da je vlada izdvojila dodatnih dve milijarde dinara za gradove i opštine u pet okruga na jugu Srbije, ističući da će država raditi na tome da se još novca obezbedi za taj kraj zemlje kroz investicije i nova radna mesta.

Vučić je rekao i da će u Nišu uskoro biti otvoreno 5.000 novih radnih mesta i da će već za dva dana potpisati ugovor sa kompanijom Leoni koja će zaposliti 2.200 ljudi.

- Razgovaramo i sa Filipincima i Nemcima i drugima. Sve nam ide vrlo brzo i sve ćemo to pre Nove godine da znamo. Oko 5.000 ljudi će dobiti posao, to je izvanredno za Niš - naveo je Vučić na konferenciji za novinare.

On je istakao da je saslušao sve gradonačelnike i predsednike opština, da su neki problem rešeni i da je vlada donela značajnu podršku.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track