Vučić: Amerika spustila loptu, istragu o smrti Srba nastavljamo zajedno
Foto: Nemanja Pančić

Premijer u Rumi

Vučić: Amerika spustila loptu, istragu o smrti Srba nastavljamo zajedno

Politika -
RUMA - Premijer Srbije Aleksandar Vučić izjavio je danas da srpske službe, u saradnji sa američkim, nastavljaju istragu okolnosti i svih detalja pogibije dvoje službenika srpske amabasade u Libiji.

Tražili smo nalaze američkih službi, a sve što naše službe imaju dostavićemo američkim, sa kojima i inače sarađujemo", rekao je premijer novinarima i istakao da ćemo "imati punu informaciju o svemu".

Vučić je izrazio zadovoljstvo činjenicom da ga je američki ambasador u Srbiji obavestio da izjava iz Pentagona od pre dva dana ne izražava zvaničan stav Sjedinjenih Država.

"Videli ste su i oni prilično spustili loptu, da to sad nije onako kako je izgledalo pre dva dana", rekao je Vučić.On je dodao i da će američka služba dobiti sve nalaze u vezi sa slučajem, ističući da je cilj i interes Srbije da se sve otkrije do kraja.

"Mi Jovicu i Slađanu ne možemo da vratimo, to je ogromna tragedija i za porodicu i za prijatelje, ali moramo da gledamo napred i u budućnost. Važno nam je i zbog odnosa sa SAD da se sve rašcivija do kraja", rekao je Vučić.Premijer je istakao da srpske službe takođe nastavljaju istragu pozadine otmice srpskih diplomata, navodeći da ima više podataka od javnosti, ali da ne može da izađe sa njima u javnost."Razume se da znam više stvari od dnevnih spekulacija", rekao je on i dodao da ne želi da se bavi svakojakim neistinama koje čuje.

Upitan da li je jedan od motiva za otmicu možda trgovina oružjem kako se spekuliše, Vučić je rekao da ne isključuje tu mogućnost, ali da spekulacije ne bi da komentariše. "Spekulacijama se ne bavim, ni teorijama zavere, od toga se ne živi", rekao je Vučić.

Vučić je bio iznenađen komentarom da Više javno tužilaštvo, koje je zatražilo odbukciju u Srbiji, navodno nije dobilo izveštaj sa autopsije. "Kako nisu dobili? Hajte molim vas, oni su ti koji su to tražili, nisam ja", rekao je Vučić.Upitan da li će ambasada Srbije u Libiji biti zatvorena, on je rekao da Ministarstvo spoljnih poslova treba da sprovede sve procedure. Vučić je istakao da je sa američkim ambasadorom Kajlom Skotom imao otvoren razgovor i da je zadovoljan onim što je čuo u vezi sa saopštenjem Pentagona, i da će Srbija nastaviti da radi sa Amerikancima na slučaju."Nemoguće da Tužilaštvo nije dobilo izveštaj obdukcije"Predsednik Vlade Aleksandar Vučić izjavio je danas da Srbija čeka dodatnu reakciju američkih službi o tragičnoj pogibiji službenika ambasade Srbije u Libiji i da je potpuno nemoguće da u Više javno tužilaštvo u Beogradu nije stigao izveštaj obdukcije tela. "Pa kako nisu dobili izveštaj? Ma hajte, molim vas, to je potpuno nemoguće. Pa mi smo na osnovu njihovog zahteva to i tražili", rekao je Vučić novinarima u Rumi. On je naveo da Srbija čeka i dodatnu reakciju SAD, nakon čega će imati punu informaciju o svemu. "Mi ćemo uraditi sve u našoj moći da otkrijemo pozadinu pogibije, ja ne isključujem nijedan motiv", rekao je Vučić.Vučić: Plašim se da neće biti jednistvenog rešenja za migrantePredsednik Vlade Srbije Aleksandar Vučić izrazio je danas bojazan da na samitu Evropska unija (EU) - Turska u Briselu 7. marta neće biti pronađeno jedinstveno rešenje za migrantsku krizu. "Ako bih smeo da predvidjam, onda bih rekao da neće biti jedinstvenog rešenja", kazao je Vučić novinarima u Rumi. On je naveo da za sve zemlje slede malo teži dani kada je u pitanju migrantska kriza.Odložena poseta Kosovu

Vučić je naveo da je odložena i njegova poseta na Kosovu planirana za sutra, zbog nekih drugih obaveza.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track