VUČIĆ: Gašić će biti smenjen u najkraćem roku
Foto: Marina Lopičić

Premijer odlučan

VUČIĆ: Gašić će biti smenjen u najkraćem roku

Politika -
BEOGRAD - Premijer Srbije Aleksandar Vučić izjavio je danas da Bratislav Gašić neće više biti ministar odbrane, da će postupak njegove smene biti sproveden po najkraćem roku, i negirao da su na tu odluku uticali američki i britanski ambasador.

"Odluka će biti vrlo brzo sprovedena", rekao je Vučić na pitanje kako to da vlada nije uspela da donese tu odluku sedam dana i šta to govori o njenoj efikasnosti, premijer je poručio:

"Ne može vlada da donese odluku, ja nemam rešenje. Morate da donesete rešenje ko će da bude ministar odbrane. To bi značilo da sam bio spreman za tu odluku, a nisam bio spreman. I biće veoma brzo i vlada je veoma efikasna".

Kazao je i da su pojedini sumnjali da će imati hrabrosti da tako nešto uradi, odnosno da će se odreknuti jednog od najbližih saradnika u vladi.

"Smatram da je pristojna Srbija i iznad mene i iznad njega", rekao je Vučić.

Na pitanje kako komentariše to da Gašić navodno priča "po selima oko Kruševca" da su na odluku o smeni uticali britanski i američki ambasador, Vučić je rekao da je on lično doneo odluku i da niko nije na njega uticao.

"Meni nikada ne bi smeo da kaže, da pomisli da kaže, a kamoli da stvarno misli da na mene utiče engleski ili američki ambasador.... Ja sam taj koji je odoneo odluku i niko me nije pitao... Odluka će biti vrlo brzo sprovedena u delo i to je velika razlika u odnosu na sve ono što smo imali u prošlosti. I to je evropska moderna i uređena Srbija. To je rezulatat i ovih poglavlja", zaključio je Vučić.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track