VUČIĆ I MILO NA METI RUSKIH NACIONALISTA?! Novi detalji o pripremi atentata na premijere Srbije i CG
Foto: Dado Đilas

Obrt

VUČIĆ I MILO NA METI RUSKIH NACIONALISTA?! Novi detalji o pripremi atentata na premijere Srbije i CG

Politika -

Isti oni koji su pripremali zlo u Crnoj Gori i kojima je meta Đukanović danas vrebaju i Vučića, tvrdi lider SPO Vuk Drašković. Crnogorski specijalni tužilac Milivoje Katnić obelodanio da je napad u toj zemlji organizovala upravo proruski orijentisana grupacija

Iza pokušaja ubistva srpskog premijera Aleksandra Vučića, ali i pripreme atentata na predsednika vlade Crne Gore Mila Đukanovića stoje isti ljudi - ruski nacionalisti! Ovo tvrdi nekadašnji šef diplomatije i lider SPO Vuk Drašković, a sličan scenario stigao je juče i od specijalnog tužioca Crne Gore Milivoja Katnića.Drašković je još u intervjuu za crnogorsku Pobjedu rekao da je i sama BIA puna takvih kadrova, ali i gotovo sve stranke.Rusija nije upletena- Puni su ih glavni odbori vladajućih stranaka, i Vučićeve, i Dačićeve, i čije hoćete. To je isti rukopis, ista banda! Dok se to ne demontira, nema nam spasa. Pritom, isti oni koji su pripremali zlo u Crnoj Gori i kojima je meta Milo Đukanović danas vrebaju i Aleksandra Vučića. Suštinski, njih dvojica su meta istog atentatora - kaže Drašković i dodaje:- Mislite da će strukture o kojima govorimo tako lako odustati?! Neće! To zna i Aleksandar Vučić, koji je govoreći o planiranom napadu na Crnu Goru, o tom „faktoru inostranosti“, bio i te kako svestan da se time krvavo zamerio organizatorima planiranog zločina. Sudski proces i ubedljivi dokazi protiv terorista koji su 16. oktobra u Crnoj Gori spremali krvoproliće mogli bi da odigraju ključnu ulogu u smislu otrežnjenja mnogih i u Srbiji i u Crnoj Gori - uveren je Drašković.

Akcija u Crnoj Gori... Policija privodi osumnjičene
Akcija u Crnoj Gori... Policija privodi osumnjičene

Deo njegove priče o dešavanjima u Crnoj Gori potvrdio je i glavni specijalni tužilac CG Milivoje Katnić, koji je rekao da iza pokušaja terorističkog napada u izbornoj noći u Crnoj Gori stoje ruski nacionalisti.- Nemamo nikakvih dokaza da je država Rusija u svemu ovome involvirana, ali imamo činjenice i dokaze da je reč o ruskim nacionalistima. Plan je bio da se Crna Gora zaustavi na njenom evroatlantskom putu, posebno da se spreči njen ulazak u NATO - rekao je Katnić i dodao da su nadležni organi otkrili da je formirana kriminalna organizacija na teritoriji Srbije, Crne Gore i Rusije za „vršenje određenih krivičnih dela terorizma“.Nasilno rušenje vlasti- Organizatori ove grupe, a to su nacionalisti iz Rusije, uzeli su kao početnu maksimu da se vlast u Crnoj Gori s premijerom Milom Đukanovićem na čelu ne može promeniti na izborima, već da se treba nasilno srušiti - kazao je Katnić.Vrhovni državni tužilac Crne Gore Ivica Stanković juče je na vanrednoj konferenciji za novinare demantovao tvrdnje da je pokušaj terorističkog napada u izbornoj noći insceniran i istakao da za sve postoje dokazi.

Dragomir Anđelković VUK VREĐA VUČIĆA KAD GA POREDI S MILOMPolitički analitičar Dragomir Anđelković kaže da je Draškovićevo upoređivanje Đukanovića i Vučića najgrublje vređanje šefa srpske vlade.- Đukanović je krajnje kontroverzna ličnost, on predstavlja simbol nečega lošeg iz 90-ih. Ko zna ko ima razloga da ga ugrozi. Drašković je tim poređenjem pokazao nelojalnost Vučiću, a podilazi Đukanoviću. Milo je odlazeći političar, a Vučić je u naponu snage - ocenio je Anđelković.

Odlučan... Vladimir Putin
Odlučan... Vladimir Putin

Podrška iz moskve ruski predsednik objavio rat špijunima PUTIN ŠTITI PREMIJERA OD SVIH NAPADA SPOLJAPokušaji da se Rusija i njen predsednik Vladimir Putin lično uvuku u prljavi špijunski rat u Srbiji neće uspeti.Ovo je jasna poruka svih bezbednosnih struktura u Moskvi, a poslednji dokaz za to, kao i da će zvanična Rusija zaštititi Srbiju i njenu vladu od uticaja spolja, jeste dolazak Nikolaja Patruševa, praktično šefa svih ruskih tajnih službi u Beograd, pre dve nedelje, kada se sastao sa celim državnim vrhom.U razgovoru sa predsednikom Tomislavom Nikolićem i šefom diplomatije Ivicom Dačićem Patrušev je ocenio da je potrebno unaprediti saradnju službi bezbednosti dve zemlje i ponudio memorandum koji Savet bezbednosti Rusije, kako je naglasio Patrušev, inače potpisuje samo sa najpoverljivijim partnerima.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja