VUČIĆ: Imamo određene sumnje o hapšenju Srbina u Prištini
Foto: AP

Otkriveno 13 kg eksploziva

VUČIĆ: Imamo određene sumnje o hapšenju Srbina u Prištini

Politika -
Naša policija radi svoj posao... Imamo određene sumnje, ko, šta, kako i na koji način i za čije potrebe je urađeno, ali o svakom ozbiljnom rezultatu istrage ćemo vas obavestiti, rekao je Vučić

BEOGRAD - Premijer Srbije Aleksandar Vučić izjavio je danas, povodom hapšenja Srbina u Prišitni u čijem vozilu je nađeno 13 kilograma eksploziva, da postoje određene sumnje za čije je potrebe to urađeno, ali da policija radi svoj posao i da treba sačekati rezultate istrage.

"Naša policija radi svoj posao... Imamo određene sumnje, ko, šta, kako i na koji način i za čije potrebe je urađeno, ali o svakom ozbiljnom rezultatu istrage ćemo vas obavestiti", rekao je Vučić na konferenciji za novinare u Vladi Srbije.

Ministar unutrašnjih poslova Kosova Skender Hiseni izjavio je da je Srbin uhapšen u Prištini sa 13 kilograma eksploziva imao "jasne namere da izvrši teroristički napad".

Policija Kosova juče je uhapsila S.G. ispred američke ambasade u Prištini, u naselju Dragodan. Pored eksploziva u vozilu su pronađene i detaljne karte Prištine.

Prištiski mediji su prenosili da je uhapšeni S.G. planirao napad na katedralu u Prištini, na drugi dan Božića, a prvobitno su spekulisali da je planiran napad na amabsadu SAD.

Agencija Beta saznaje da se uhapšeni zove Slobodan Gavrić, da je iz Raške i da je veterinar po profesiji. Prištinski mediji kažu da on sarađuje sa organima gonjenja. Beogradski mediji prenose da je Gavrić zaposlen u Ministarstvu poljoprivrede u Upravi za veterinu.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track