VUČIĆ: Nabavićemo oružje da bismo zaštitili zemlju!
Foto: Marina Lopičić

Premijer poručio iz Rusije

VUČIĆ: Nabavićemo oružje da bismo zaštitili zemlju!

Politika -
Srbija ćuti kada neki dobijaju borbene helikoptere, borbena oklopna vozila, haubice, i upitao zašto nekima poklanjaju lansirne rampe, a drugi nabavljaju balističke rakete. “A sutra ćete da me pitate, u nekoj drugoj konstelaciji snaga u svetu, šta si uradio da zaštitiš svoju zemlju, kaže premijer

MOSKVA - Premijer Srbije Aleksandar Vučić izjavio je danas da će Srbija od Ruske Federacije nabaviti deo naoružanja, koje neće biti ofanzivnog karaktera, već će služiti za zaštitu zemlje.

Vučić je, odgovarajući na pitanja novinara u vezi sa potencijalnom saradnjom Srbije sa Ruskom Federacijom u vezi sa nabavkom novog naoružanja, rekao da naša zemlja deo naoružanja mora da nabavi, ali da će nastojati da se jedan deo proizvodi u Srbiji, u saradnji s Rusijom. “

"To je naš posao. Nije realno da previše toga kupimo, ali nešto oružja ćemo da nabavimo”", rekao je Vučić.

On nije želeo da precizira o kojem naoružanju je reč, jer su razgovori u toku, ali je ponovio da je, generalno, posao premijera i Vlade da brinu o bezbednosti zemlje. “

"Ako pitaju šta će nam sve to, neka postave pitanje šta će to nekima u okruženju, kada su svuda okruženi NATO zemljama, a samo jedna nije, a to je Srbija”", rekao je Vučić.

Kako je istakao, Srbija ćuti kada neki dobijaju borbene helikoptere, borbena oklopna vozila, haubice, i upitao zašto nekima poklanjaju lansirne rampe, a drugi nabavljaju balističke rakete. “A sutra ćete da me pitate, u nekoj drugoj konstelaciji snaga u svetu, šta si uradio da zaštitiš svoju zemlju. Nećemo da nabavljamo oružje koje je, nazovimo ga takvim, ofanzivno, ali moramo da zaštitimo svoju teritoriju”, podvukao je Vučić.

On je dodao i da će danas biti razgovora i sa predstavnicima kompanije “Kamaz” u vezi sa kupovinom kamiona za nore i haubice u fabrici u Velikoj Plani.

Vučić će o nabavci naoružanja razgovarati i na sutrašnjem sastanku sa predsednikom Ruske Federacije Vladimirom Putinom, kako bi se videlo šta dve zemlje mogu zajednički da naprave i kako bi se iskoristili srpska namenska industrija.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track