VUČIĆ O DIJALOGU BEOGRADA I PRIŠTINE: Da razgovaramo o priznanju Kosova? Taj film nećete gledati
Foto: Beta

Premijer poručio da to neće biti tema u Briselu

VUČIĆ O DIJALOGU BEOGRADA I PRIŠTINE: Da razgovaramo o priznanju Kosova? Taj film nećete gledati

Politika -

BEOGRAD - Predsednik Vlade Srbije Aleksandar Vučić izjavio je da je očigledno da neko ne želi nastavak dijaloga Beograda i Prištine i da je jasno da priznavanje Kosova ili povlačenje poternica neće biti tema današnjeg dijaloga, kao i da je upotreba oružja na severu Kosova važnija tema.

"Mi idemo na otvoren razgovor, ali da razgovaramo o priznanju Kosova i o tome da je dozvoljen ratni zločin, taj film nećete gledati. O tome neću da razgovaram", rekao je Vučić u Inđiji i dodao da je bolje da prištinska strana kaže da neće da razgovara, nego da izmišlja teme o kojima se neće razgovarati.

Upitan šta će uraditi ako predsednik Kosova Hašim Tači zatraži na pregovorima priznavanje Kosova, kako je najavljivao, Vučić je rekao: "Kažete im 'aj sad popijte još jednu kafu, polijte se vodom, i sad od početka nešto o čemu možemo da razgovaramo. Pustite ih malo. Ima tamo u blizini da se umijete... Imamo važnijih tema a to su upotreba oružja i oruđa".

BONUS VIDEO: Zašto su ovi pregovori drugačiji od ostalih...

On je rekao da je čuo neke najave prištinske strane, ali da ih se ne plaši."Čuo sam neke najave 'Mi ćemo večeras da kažemo Srbima', kad god su tamo nikad mi niša nisu rekli", rekao je Vučić.

Dijalog Beograda i Prištine večeras će biti nastavljen na najvišem nivou, beogradsku stranu predstavljaće predsednik Tomislav Nikolić i premijer Vučić, dok će prištinsku stranu predstavljati predsednik Kosova Hašim Tači i premijer Isa Mustafa. Dijalog se vodi pod pokroviteljstvom visoke komesarke Evropske unije Federke Mogerini.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja