VUČIĆ OKUPLJA MINISTRE Sutra hitna sednica Vlade! U pripremi mere za zaštitu državne teritorije
Foto: Nemanja Pančić

Sastanak u Nemanjinoj

VUČIĆ OKUPLJA MINISTRE Sutra hitna sednica Vlade! U pripremi mere za zaštitu državne teritorije

Politika -
Hrvatska se zaustavljanjem teretnog saobraćaja ponaša neodgovorno, a, ukoliko to bude potrajalo, moraćemo da uvedemo kontramere, koje će više pogoditi Hrvatsku od nas, istakao je premijer Vučić

Povodom jednostranih sankcija koje je Vlada Republike Hrvatske uvela protiv Republike Srbije, premijer Aleksandar Vučić je za sutra u 14.30 zakazao hitnu sednicu Vlade.

Očekuje se da sva ministarstva pripreme mere za zaštitu državne teritorije, nacionalnog i ekonomskog interesa i ozbiljan odgovor na neodgovornu politiku Vlade Hrvatske

Podsetimo, premijer Srbije je danas zatražžio je od hrvatskih vlasti da povuku odluku o zaustavljanju teretnog saobraćaja. U suprotnom, kako je upozorio na vanrednoj konferenciji za šštampu, Srbija će preduzeti pravne mere, a ako to ne da rezultat - povući će i kontramere.

"Hrvatska se zaustavljanjem teretnog saobraćaja ponaša neodgovorno, a, ukoliko to bude potrajalo, moraćemo da uvedemo kontramere, koje će više pogoditi Hrvatsku od nas", istakao je premijer Vučić.

On je rekao da je zaustavljanje teretnog saobraćaja od strane Hrvatske veoma ozbiljno pitanje, i da se Hrvatska ponaša, najblaže rečeno, neodgovorno.

"„Molim hrvatske vlasti, ne zato što smo slabi, a oni mnogo jaki, već kao komšije, prijatelje, članicu EU, da povuku svoje neodgovorne odluke koje ni sami ne znaju na čemu su zasnovane. U protivnom, zbog kršenja brojnih bilateralnih i međunarodnih sporazuma bićemo prinuđeni da pravnim putem tražimo zaštitu za svoju zemlju“", naglasio je premijer.

On je kazao da, ako se to ne dogodi u najkraćem roku, Srbija planira da uvede i kontramere. „

"One će pogoditi daleko više njihovu državu, nego što njihove mere pogađaju našu državu“", istakao je Vučić.

Premijer je kritikovao hrvatske vlasti zato što se četiri, pet dana suočavaju sa talasom migranata, a već svakodnevno iz te zemlje dolaze neodgovorne odluke i izjave. Naša zemlja, kako je podsetio, suočena je više meseci sa talasom izbeglica, a nismo davali neodgovorne izjave, niti ikada zaustavljali saobraćaj. „

"Mi puštamo sve kamione koji dolaze iz Hrvatske, a oni ne puštaju nijedan iz iz Srbije u Hrvatsku. Naše strpljenje neće trajati do veka"“, poručio je on.

(RTS/Tanjug)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track