VUČIĆ: Pajtić nije izneo dokaze, a tvrdi da Kirbi lažže
Foto: Tanjug Oksana Toskić, Marko đoković

Premijer na Beogradskom bezbednosnom forumu

VUČIĆ: Pajtić nije izneo dokaze, a tvrdi da Kirbi lažže

Politika -
Najavili su za danas neke dokaze, a nismo ih čuli. Jedino što smo čuli jeste da mene prisluškuje MUP, a ne BIA, primetio je premijer, povodom Pajtićevih istupa u javnosti, i dodao da zna da je svojevremeno on bio prisluškivan

BEOGRAD - Lider DS Bojan Pajtić nije izneo nijedan dokaz da je prisluškivan, a ostao je dužan i objašnjenje zašto tvrdi da američki ambasador Majkl Kirbi laže, rekao je premijer Aleksandar Vučić.

"Najavili su za danas neke dokaze, a nismo ih čuli. Jedino što smo čuli jeste da mene prisluškuje MUP, a ne BIA", primetio je premijer, povodom Pajtićevih istupa u javnosti, i dodao da zna da je svojevremeno on bio prisluškivan.

Vučić je, nakon obraćanja na zatvaranju Petog beogradskog bezbednosnog foruma, rekao da je ustanovljeno da iz DS nisu dali nijedan dokaz svojih tvrdnji o prisluškivanju, da je jasno da su sami napravili aferu, te da su optužili američkog ambsadora Kirbija za laž.On je dodao da svi znaju kakav bi bio odgovor 99 odsto građana na pitanje da li veruju Pajtiću ili Kirbiju, a da on lično veruje američkom ambasadoru.

Vučić je istakao da je Kirbi pošten čovek, da to ne kaže zato što se radi o američkom ambasadoru, već zato što to zna iz ličnog iskustva.Upitan da li je prijavio da je prisluškivan Vučić je odgovorio pitanjem: "A, šta da prijavim?"."Da prijavljujem policiji? Tada nisam znao, a posle sam video da je tako...Šta hoćete, da se svetim svojoj državi", zapitao je Vučić.On je takođe primetio da - s obzirom da je prisluškivan - je jasno i izvesno da nikada ništa nije ukrao, jer da bi, da jeste, sigurno završio u zatvoru.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja