VUČIĆ POSLE SASTANKA O REFERENDUMU: Ostajemo uz naš narod u Republici Srpskoj
Foto: Nebojša Mandić

VUČIĆ POSLE SASTANKA O REFERENDUMU: Ostajemo uz naš narod u Republici Srpskoj

Politika -

BEOGRAD - Premijer Vučić je, nakon sastanka državnog vrha Srbije sa najvišim zvaničnicima Republike Srpske, rekao da će Srbija uvek ostati uz Republiku Srpsku.

- Bez obzira na različito sagledavanje političkih posledica referenduma koje smo na sastanku izneli mi iz Srbije i politički predstavnici Srba iz RS, mogu samo da poručim da će Srbija uvek biti i ostati uz naš narod u Republici Srpskoj - kratko i jasno je posle sastanka poručio predsednik Vlade Srbije Aleksandar Vučić za Alo.

Ponovljeni stavovi da se Srbija neće mešati ni osporavati odluke koje mi donesemo, kaže Dodik i ističe da je sastanak bio konstruktivan.

Premijer i predsednik Nikolić su se danas sastali sa članom Predsedništva BiH Mladenom Ivanićem, predsednikom RS Miloradom Dodikom, predsednicom Vlade RS Željkom Cvijanović i predsednikom Srpske demokratske stranke Mladenom Bosićem, kako bi razgovarali o situaciji koja je nastala oko najavljenog referenduma o Danu Republike u RS i reakcija međunarodne zajednice.

Nakon sastanka izdato je zajedničko saopštenje u kojem se navodi da predsednik Nikolić i premijer Vučić neće podržati održavanje referenduma u Republici Srpskoj, ali i da neće uticati na odluke predstavnika vlasti u RS.

"Srbija će bez obzira na određen razlike u viđenjima situacije u regionu, uvek podržati sprski narod, građane RS i njene insitucije", navodi se u saopštenju.

Predsednik i premijer su osudili organizovane napada koji iz pojedinih zemalja regiona stižu protiv Republike Srbije i srpskog naroda, kao i "licemerno ćutanje i pravdanje lažnih simetrija i ravnoteža".

ZAVRŠEN SASTANAK O REFERENDUMU: Vučić i Nikolić neće uticati na odluku predstavnika RS

(RTS/Alo)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track