VUČIĆ SA KOLINDOM U HRVATSKOJ: Poseta rodnoj kući Milutina Milankovića, uz hleb i so
Foto: Nebojša Mandić

Istorijski susret na mostu

VUČIĆ SA KOLINDOM U HRVATSKOJ: Poseta rodnoj kući Milutina Milankovića, uz hleb i so

Politika -

DALJ - Mandatar za sastav nove vlade Aleksandrar Vučić i predsednica Hrvatske Kolinda Grabar Kitarović posetili su danas, nakon susreta na mostu na Dunavu, u međugraničnoj zoni kod Erduta, rodnu kuću čuvenog srpskog naučnika Milutina Milankovića u Dalju u Hrvatskoj, gde su dočekani s hlebom i solju.

Vučić i Grabar Kitarović kasnije danas će u Subotici potpisati deklaraciju o unapređenju odnosa i rešavanju otvorenih pitanja Srbije i Hrvatske.

Današnji susret i taj dokument ocenjuju se i u srpskoj i u hrvatskoj političkoj javnosti kao istorijski, te kao značajan korak ka smanjivanju tenzija između zvaničnog Beograda i Zagreba i iskorak u pravcu bolje saradnje i rešavanja otvorenih pitanja.

U Milankovićevoj kući sačekao ih je predstavnik Srba u Hrvatskoj, poslanik u Saboru Milorad Pupovac, a susretu prisustvuje i ministar spoljnih poslova Srbije Ivica Dačić.

Oni su se najpre susreli na mostu na Dunavu, na graničnom prelazu Bogojevo - Erdut.Vučić i Kitarović će kasnije preći u Srbiji, da bi u Donjem Tavankutu posetili Dom kulture "Matija Gubec".

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track