Vučić: Šešelj ostaje u Srbiji dok Hag ne dokaže da je ozdravio!
Foto: Dado

Nema dokaza da je ozdravoio

Vučić: Šešelj ostaje u Srbiji dok Hag ne dokaže da je ozdravio!

Politika -
Odlučivaćemo kada neke papire dobijemo, ali u tim papirima moraju da mi napišu kada je to Šešelj ozdravio i kojim lečenjem i metodama. Vlada Srbije ima svoje dostojanstvo, rekao predsednik Vlade

BEOGRAD - Premijer Srbije Aleksandar Vučić izjavio je danas da će Vlada Srbije odlučivati o zahtevu Haškog tribunala kada dobiju "papire" u kojima se navodi da je lider radikala Vojislav Šešelj ozdravio.

"Odlučivaćemo kada neke papire dobijemo, ali u tim papirima moraju da mi napišu, kada je to Šešelj ozdravio i kojim lečenjem i metodama", rekao je Vučić na konferenciji za novinare u Vladi Srbije. On je podsetio da je Šešelj pušten na slobodu nakon 11,5 godina zbog bolesti, ali da on nema nijedan dokaz da je u međuvremenu ozdravio.

"Šešelj je građanin Srbije, o njegovoj politici ne mislim ništa dobro ali naš posao je da zaštitimo našeg građanina i njegovo ustavno pravo", rekao je premijer. On je upitao da li je Srbija tražila da ga (Šešelja) vrate ili su ga oni (Haški tribunal) vratili.

"Vlada Srbije ima svoje dostojanstvo, drži do ponosa svog naroda i drži do prava svojih građana.. Nemam nijedan dokaz da je ozdravio. A šta, da ide na dva meseca, pa izreknu presudu pa ga opet vrate", istakao je Vučić.Vlada Srbije će, kako je naveo, odluku doneti u skladu sa interesima Srbije i poštovanjem građana Srbije. To sa politikom nema veze, rekao je Vučić navodeći da je paljenje hrvatske zastave u organizaciji SRS necivilizovan čin i da tako ne treba da se razgovara.

Na pitanje novinarke hrvatske televizije, kako komentariše izjave zvaničnika Srbije da je Ante Gotovina ustaša, Vučić je upitao, a kada ćete vi da kažete neke pozitivne reči o srpskim generalima."Kod vas se Oluja slavi, kod nas je to najtužniji dan kada je najmanje 250.000 ljudi proterano sa svoojih ognjišta. Ali zbog toga što imamo različit pogled na prošlost ne treba da imamo različitu pogled na budućnost", rekao je Vučić.

On je izrazio uverenje da će sa premijerom Hrvatske Zoranom Milanovićem postići dogovor kako da se funkcioniše u budućnosti, i rešavaju krizni momenti."Daću sve od sebe da izgradimo najbolje moguće odnose", istakao je premijer Srbije.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track