VUČIĆ U NIKINCIMA: Premijer na proslavi Dana vojske, Dana pobede i Dana Evrope
Foto: Fonet/Nenad Đorđević

Trostruko slavlje u jednom danu

VUČIĆ U NIKINCIMA: Premijer na proslavi Dana vojske, Dana pobede i Dana Evrope

Politika -

BEOGRAD - Predsednik Vlade Republike Srbije Aleksandar Vučić prisustvovaće sutra proslavi Dana Vojske Srbije, Dana pobede i Dana Evrope koja će se održati u Nikincima.

Početak proslave predviđen je s početkom u 10 časova, saopštila je vladina Kancelarija za saradnju s medijima. Načelnik Generalštaba Vojske Srbije general Ljubiša Diković izjavio je danas da pripadniči Ministarstva odbrane i Vojske Srbije prethodnih 15-tak dana intenzivno rade na pripremi obeležavanja dana Vojske Srbije, Dana pobede i Dana Evrope, jer je uloga Srbije u antifašističkoj borbi bila velika sa velikim brojem žrtava.

Prema njegovim rečima, Vežba Čelik 2017, u Nikincima ima za cilj da predstavi građanima Srbije i celoj srpskoj javnosti trenutne sposobnosti sistema odbrane Srbije da odgovori bezbedonosnim izazovima u regionu i šire, kao i sistem naše spremnosti za dalji nastavak saradnje i izgradnji očivanja mira u regionu i šire", rekao je on.

"Prvi put uz direktan prenios mi prikazujemo sredstva u razvoju, njihove karakteristike, specifičnosti, odnosnio njihove mogućnosti. To nije nimalo lako i jednostavno i retko se ko usuđuje na taj korak. Sa tim sredstvima Vojska Srbije će biti daleko jača i samim tim i bezbednost građana veća", naveo je on.

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

SILA 6.epizoda: Ovo je novi jastreb u srpskom jatu!

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track