VUČIĆ U NIŠU: Vlada izdvaja dodatne dve milijarde dinara za jug Srbije
Foto: Nebojša Mandić

Posle sastanka sa načelnicima okruga i predsednicima opština

VUČIĆ U NIŠU: Vlada izdvaja dodatne dve milijarde dinara za jug Srbije

Politika -

NIŠ - – Premijer Aleksandar Vučić izjavio je večeras da je vlada izdvojila dodatnih dve milijarde dinara za gradove i opštine u pet okruga na jugu Srbije, ističući da će država raditi na tome da se još novca obezbedi za taj kraj zemlje kroz investicije i nova radna mesta.

"Donosimo novac i donosićemo još više novca za jug Srbije”, rekao je Vučić za RTS posle sastanka sa načelnicima pet okruga sa juga Srbije, gradonačelnicima i predsednicima opština tih okruga.

Svi putevi dolaze u Niš, svi dolaze u Niš, rekao je Vučić.On je istakao da je saslušao sve gradonačelnike i predsednike opština, da su neki problem rešeni i da je vlada donela značajnu podršku.Istakao je da je vlada, mimo onoga što finansiraju ministarstva, odvojila dodatnu podršku za jug Srbije, od dve milijarde dinara.

"Od toga će Niš dobiti oko 300 miliona dinara za uređenje fasada, novac će biti odvojen i za Vranje, Leskovac, druge gradove, banje na jugu Srbije", rekao je Vučić.

On je istakao da će fabrika "Leoni" zaposliti 2.200 radnika, te da će se otvarati i nove fabrike.

Upitan kako vlada misli da pomogne ljudima na jugu Srbije, kako će rešiti problem odlaska građana iz tog dela zemlje, Vučić je rekao da i iz zemalja EU odlaze građani i da je to globalan proceš.

Istakao da je posao vlade da smanji siromaštvo i da se na tome radi i ukazao da postoji želja da se ulaže između ostalog i u turizam.

Vučić je rekao da će penzioneri imati bolju poziciju, da će plate biti veće u javnom sektoru za učitelje, nastavnike, policajce, zaposlene u pravosuđu i vojsci.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track