VUČIĆ U SKUPŠTINI OBRAZLAŽE: Ovo je najbolje krojen, a realno skrojen budžet
Foto: Printscreen

VUČIĆ U SKUPŠTINI OBRAZLAŽE: Ovo je najbolje krojen, a realno skrojen budžet

Politika -

BEOGRAD - Skupština Srbije nastavila je raspravu o budžetu za 2017. godinu, kojoj se danas popodne priključio premijer Aleksandar Vučić sa većim delom vlade.

Ministar finansija Dušan Vujović je tokom pre podneva poslanicima obrazložio budžet rekavši da će deficit do kraja godine biti dvostruko manju od planiranog, oko 2 do 2,1 odsto, a kako je istakao, realno je da bude i manji od toga.

On je naveo da je Srbija imala u prvih 11 meseci suficit od oko 40 milijardi dinara, čime malo ko može da se pohvali i dodao da će naša zemlja i naredne godine imati primarni budžetski suficit.

Vujović je na početku sednice u jednom trenutku prekinuo izlaganje zbog dobacivanja poslanika opozicije, ističući da "tako ne može da radi", na šta mu je predsednica parlamenta Maja Gojković rekla da treba da nastavi i da bi u suprotnom opozicija dobila ono što je htela da izazove.

Gojkovićeva mu je poručila da ne obraća pažnju na manjinu, koja, primetila je, ugrožava većinu.Vujović je nastavio sa predstavljanjem budžeta, a opomenu je u međuvremenu "zaradio" lider Nove stranke Zoran Živković.

Uoči rasprave o budžetu, u parlamentu je održana i posebna sednica na kojoj se poslanicima obratio predsednik Interparlamentarne unije Sader Čavdri.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track