VUČIĆ: Uznemirujuće vesti s prostora bivše Jugoslavije, ali sačuvaćemo mir
Foto: Zorana Jevtić

Uticaj i na ekonomski napredak

VUČIĆ: Uznemirujuće vesti s prostora bivše Jugoslavije, ali sačuvaćemo mir

Politika -

SUBOTICA - Premijer Aleksandar Vučić izjavio je danas da stižu uznemirujuće vesti sa određenih prostora bivše Jugoslavije, ali da će Srbija učiniti sve da sačuva mir i stabilnost, što je od presudnog značaja i za ekonomski napredak.

"Da bismo i ubuduće mogli da ostvarujemo ekonomske uspehe, od presudnog je značaja da sačuvamo stabilnost", rekao je Vučić novinarima u Subotici, nakon otvaranja novog pogona fabrike "Kontinental", upitan da li Srbija može da nastavi ekonomske reforme ukoliko je nestabilna politička situacija u komšiluku.

On je primetio da je su zaključci i izjave šefice diplomatije Federike Mogerini i ministra spoljnih poslova Slovačke Miroslava Lajčaka na osnovu njenog utiska posle posete Zapadnom Balkanu tačni i ozbiljni.

Navodeći da dobija neke vesti sa određenih prostora bivše Jugoslavije koje su uznemirujuće, te da je i jutros dobio takve vesti, Vučić je rekao da će Srbija čuvati mir.

"Ako to uspemo, uvek ću moći da kažem investitorima da dođu u Srbiju jer neće moći da nađu boljeg investitora", naveo je Vučić i istakao da je stabilnost i čuvanje mira preduslov za sve ekonomske uspehe.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track