Premijer reagovao na intervju potpredsednika SPS za Kurir

(KURIR TV) VUČIĆ UZVRATIO RUŽIĆU: Svi vole da glume nacionalne heroje, umesto da rade svoj posao

Politika -

Predsednik Vlade Srbije Aleksandar Vučić reagovao je danas na intervju koji je potpredsednik SPS Branko Ružić dao za dnevni list Kurir, a u kojem je, pod naslovom "Da hoću, srušio bih Vučića", sakrastično pitao kad je on to rekao nešto protiv vlasti i zašto svi misle da on ruši premijera.

Odgovarajući na novinarska pitanja, nakon potpisivanja ugovora kojim je Elektromreža Srbije (EMS) donirala pet miliona dinara Budžetskom fondu za lečenje u inostranstvu, Vučić je naveo da "niti će od Dačića tražiti objašnjenje za Ružićeve reči, niti ga to interesuje".

Foto: Marina Lopičić
Foto: Marina Lopičić

"Samo vidim da svi vole da glume nacionalne heroje, a neka rade svoj posao", kratko je poručio premijer.

INTERVJU NEDELJE BRANKO RUŽIĆ: Da hoću, srušio bih Vučića!

S obzirom na to da je Ružić poručio: "Da hoću da srušim Vučića, verovatno bih ga za ovih pet godina već srušio", što je izazvalo burne reakcije funkcionera SNS i najave preispitivanja koalicije sa SPS, premijer odgovara da sve partije u Srbiji, sa manjim izuzecima, poštuje i da ne želi da govori kao predsednik jedne stranke.

Foto: Zorana Jevtić
Foto: Zorana Jevtić

"Važno je da vlada funkcioniše i da ima većinu u ovom trenutku. Možda je neće imati za par meseci, možda se sklopi neka druga većina... Za sve postoji promerljivost, pitaćemo narod, poroverićemo, pa da obradujem sve one koji "žele moju glavu" - imaće mnogo prilika za to. Znaćete krajem januara ili početkom februara i da li će biti većine u parlamentu, da li je SNS za tu većinu ili nije i da li su druge stranke ili nisu"", zaključio je Vučić..

KURIROV INTERVJU SA RUŽIĆEM IZAZVAO HAOS: SNS razmatra prekid saradnje sa SPS!

RUŽIĆ ODGOVORIO NAPREDNJACIMA NA PROZIVKE: Pucajte, ja i dalje držim čas!

O AFERI ČOKOLINDA Vučić: Postoje događaji u Hrvatskoj kojima ne možemo biti zadovoljni i srećni

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track