VUČIĆ: Važno izvinjenje Rističevića, nikoga nije uvredio
Foto: Printscreen

Premijer reagovao

VUČIĆ: Važno izvinjenje Rističevića, nikoga nije uvredio

Politika -

Premijer Srbije Aleksandara Vučić izjavio je danas da je "velika i važna stvar" što se poslanik vladajuće kolacije i član Upravnog odbora Republičkog fonda zdravstvenog osiguranja (RFZO) Marijan Rističević izvinio zbog toga što se u Skupštini Srbije raspravlja o lečenju bolesne dece.

Vučić je gostujući na televiziji Pink rekao da nije bilo pristojno da Rističević govori o toj temi, ali da on time nikoga nije uvredio, a da je u novinama objavljena laž da je vređao dete.

Rističević je u u četvrtak u Skupštini Srbije rekao da DS danima vodi kampanju "nećemo da se lečimo SMS porukama" i da on osuđuje svaku vrstu politizacije pacijenata.

Potom je na svom tviter nalogu napisao: "DS je čudo. Ćerki jednog od njih 2015. RFZO platio 460.000 evra operacije u inostranstvu. Ove godine su sami odbili RFZO da bi pravili kampanju".

Njegovo ponašanje osudli su poslanici opozicije. Rističević je juče u Skupštini Srbije kazao da su izvučeni iz konteksta delovi njegovih izjava u vezi s aktivnostima RFZO po pitanju lečenja pacijenata, posebno dece u inostranstvu, i da je spreman da se izvini zbog toga.

MARTINOVIĆ: Zaustaviti hajku protiv Marjana Rističevića, Maje Gojković i SNS

(VIDEO) URLICI U SKUPŠTINI, UMALO TUČA Opšta svađa zbog Rističevića, zasedanje parlamenta prekinuto!

MARTINOVIĆ: Zaustaviti hajku protiv Marjana Rističevića, Maje Gojković i SNS

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja