VUČIĆ: Zadovoljan sam reagovanjem SAD i NATO protiv kosovske vojske
Foto: Aleksandar Jovanović Cile

VUČIĆ: Zadovoljan sam reagovanjem SAD i NATO protiv kosovske vojske

Politika -

JAGODINA - Premijer Aleksandar Vučić izjavio je danas da je veoma zadovoljan reagovanjem SAD i generalnog sekretara NATO Jensa Stoltenberga po pitanju formiranja Vojske Kosova i istakao da su ga američki zvaničnici uverili da su protiv takvog razvoja događaja.

"Sa Amerikancima nije uvek lako razgovarati, ali znate na čemu ste. Oni su mi odmah rekli, nisu ništa krili, da su protiv takvog razvoja događaja i Vojske Kosova na ovakav način, koji je vanustavni i vaninstitucionalni", rekao je Vučić novinarima u Jagodini.On je precizirao da je sa američkim zvaničnicima razgovarao pre razgovora sa kosovskim predsednikom Hašimom Tačijem, s kojim se juče čuo telefonom.

Vučić je rekao da mu je drago što je stav američkih zvaničnika ponovio i šef NATO Jens Stoltenberg, koji, kaže, razume šta bi to sa sobom nosilo.Premijer je istakao da to što ćuti i ne govori glasno određene stvari nije zato što su Srbi uplašeni i mali, već zato što, između ostalog, želi da srpske kompanije izvoze svuda u region.

"Zato moramo da čuvamo mir, zato reagujem tiho, mirno, meni nisu potrebni glasovi tako što ću da vičem i uzvikujem patriotske parole. Znam šta mi je posao i ustavna obaveza i kako da štitim integritet i suverenite Srbije, ali znam i šta je interes naroda", rekao je Vučić.On je istakao da je veoma zadovoljan reakcijom SAD i Stoltenberga po pitanju formiranja Vojske Kosova

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track